Internationaal jeugd toernooi Champagne Ardenne

. Op vrijdag gingen we met drie auto´s naar Charleville Mezieres in Frankrijk om mee te doen aan een internationaal jeugdtoernooi. Maar we hadden de meeste problemen om langs Antwerpen te komen onderweg, wegens een ongeluk in een tunnel en de aankomst van een wielerronde bleek Antwerpen vast te staan, zowel op de snelweg als in de stad zelf. Dus met een zeer grote vertraging kwamen we toch nog aan in het ibis hotel. Op zaterdagochtend kwam ook Ivar en Chantal naar dit toernooi toe en die bleken onderweg totaal geen problemen te hebben gehad.

Op de zaterdag waren eerst de poule wedstrijden, en niet zoals in Nederland speel je die achter elkaar, nee je speelt telkens een wedstrijd en dan later op de dag de volgende en zo wordt er de hele dag gespeeld. De coaches Janine, Micha, Ronald met ook nog af en toe hulp coach Wilko hadden het de hele dag druk om iedereen te helpen met ze wedstrijden. Dit bleek zo goed te werken dat we aan het einde van de eerste dag toch wel tevreden waren over de resultaten. Want Chantal, Arjan, Elwin, Collin en Sjoerd zaten al bij de laatste 16 in sommige toernooien Maar voor Rian was het gewoon een pechweekend, in haar poule had ze ook nog een bye. En hierdoor kwam ze zaterdag maar twee keer in actie. Dus met ze alle aan het einde van de dag weer terug naar het hotel.

Ook de zondag bleek een pechdag voor Rian, want bij aankomst in de zaal rond 8 uur bleek ze weer een bye te hebben en kon ze pas rond 11.30 weer in actie komen. De overige spelers merkten wel dat zij bij de laatste 16 zaten. Want de tegenstanders waren vrij sterk, dus konden ze laten zien hoe het al zit met hun vorm. Waarbij de meegereisde ouders en de coaches een stijgende lijn zagen in het spel van onze spelers. En gezien de tegenstand waren we ook wel tevreden over de resultaten.

Chantal pupillen 9e kadetten 19e
Rian kadetten 22e
Sjoerd kadetten 9e
Arjan kadetten 21e pupillen 17e
Elwin pupillen 13e welpen 9e
Collin pupillen 9e welpen 5e

Ronald