Intercup TTSD-Weissenborn, verslag

Zaterdag 14 december om 18.00 uur heeft een team van de Tafel Tennis School Den Haag een Intercup wedstrijd gespeeld. De Intercup is een Europa Cup club circuit en bestaat uit verschillende knock-out ronden leidend naar een vierkamp voor de eerste vier plaatsen.

Zaterdag vond de 1/16e finale plaats (de laatste 32 teams voor een plaats bij de laatste 16) van het Consolation toernooi.

Het was een uitwedstrijd en de tocht leidde naar Weissenborn, een klein dorpje vlakbij de stad Jena in het verre zuid-oosten van Duitsland.

We vielen met de neus in de boter want er vond juist een groot evenement plaats in het dorp, namelijk een soort langgerekte kerstmarkt langs zeven watermolens. Het dorp was afgezet en vol met mensen. We hebben zelf van de gelegenheid gebruik gemaakt om een wandeling in de frisse lucht te maken en een broodje Bratwurst bij één van de watermolens te scoren.

Na dit frisse wandelingetje en het strekken van wat benen na een autorit van 7 uur, had iedereen er weer zin in. Het team bestond uit Jochem de Hoop, Sjoerd Vaders, Jorne Bickx en Arjan Huiden.

De wedstrijd zelf begon toch wel spannend. Jochem opende met een wedstrijd tegen Breure. De eerste set ging moeizaam in een 11-9. De zaal en de tafel waren bijzonder snel, waardoor er meer naar voren gespeeld moest gaan worden. Gewend aan zijn eigen zaal maakte de tegenstander optimaal gebruik van zijn mogelijkheden en de bal stuiterde alle kanten op. De overige sets ging Jochem er beter voor staan, zette druk vanaf de eerste bal en liet de tegenstander niet meer in zijn spel komen. 0-1 en de eerste wedstrijd binnen.

De tweede wedstrijd ging Sjoerd de strijd aan met Fransiska. En dat ging heen en weer in de mogelijkheden, zoals dat bij Sjoerd kan. De ene set makkelijk naar binnen, de volgende set moeizaam verloren. De laatse vijfde set kwam hij 4-0 voor, maar toch werd er gewisseld bij 4-5. Bij 6-8 achter kwam hij toch weer terug tot 8-8. Toen twee sterke ballen van hem en een mis-service van zijn tegenstandster en het was gedaan. 0-2 in wedstrijden.

Jorne speelde een degelijke wedstrijd tegen de jongste tegenstander Paul. Dat was 0-3 in wedstrijden.

De dubbel werd gespeeld door Sjoerd en Arjan tegen Breure en Paul. Hoewel het TTSD team erg jong was, zit er meer in dan ze hebben laten zien. Daar is nog te verbeteren, vooral in het koel afmaken en het elkaar makkelijk maken. Toch bleven ze goed bij met de punten, vielen elkaar niet af en er werd goed gecoacht. Zo werd het toch 1-3.

De volgende wedstrijd was die van Jochem tegen Fransiska. Fransiska had weinig in te brengen, het werd 1-4 en de pot was binnen.

De twee demonstratiewedstrijden over “Zwei-Gewinn Satzen” (best of three) door Jorne tegen Breure en Arjan tegen Paul waren niet van belang maar werden wel gewonnen.

Na de wedstrijd werden we meegenomen naar een restaurant vlakbij, waar we op een goede maaltijd getrakteerd werden. De sfeer was erg goed en er werden vele verhalen uitgewisseld.

André