Algemene informatie
De competitie voor de jeugd is de verantwoordelijkheid van de jeugdsecretaris (zie verder). Ieder team krijgt zijn eigen team begeleider (zie verder). Er zijn een aantal zaken die handig zijn om te weten:
- Een teamwedstrijd doe je met drie spelers. Een vierde speler kan meedoen, maar dan alleen bij het dubbelspel.
- Iedere competitiewedstrijd bestaat uit 10 wedstrijden: elke speler speelt drie enkelwedstrijden en er is één dubbelwedstrijd.
- Wedstrijden worden gespeeld in het clubtenue.
- Wanneer op de geplande datum geen drie spelers beschikbaar zijn, dan probeert de teamcaptain de wedstrijd te verplaatsen in overleg met de tegenstander. Bij akkoord van de tegenstander wordt de verplaatsing doorgegeven aan de jeugdsecretaris die daarvoor toestemming vraagt bij de NTTB. Wedstrijden kunnen alleen naar een vroegere datum verplaatst worden. De verplaatsing moet ruim van tevoren geregeld worden.
- Het is belangrijk om minimaal 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn.
Jeugdsecretaris – Duurt Alkema
De jeugdsecretaris is verantwoordelijk voor de jeugdcompetitie, jeugdtrainingen en jeugdtoernooien. Hij regelt ook de inschrijving, coaching bij wedstrijden/toernooien. Duurt is te bereiken via jeugdzaken@httv-070.nl
Wat doet een teambegeleider?
- Een teambegeleider is allereerst het aanspreekpunt voor ouders van de (andere) teamleden en daarmee de schakel tussen team en club/jeugdsecretaris.
- Hij/zij maakt het speelschema wanneer het team uit meer dan 3 spelers bestaat, hierbij rekening houdend dat spelers over meerdere competitierondes hetzelfde aantal wedstrijden worden uitgeroosterd.
In eerste instantie wordt er een schema gemaakt voor de 6 wedstrijden, daarna wordt in overleg met de jeugdtrainers en het team een speelschema voor de overige wedstrijden gemaakt. - Een teambegeleider is bij alle thuiswedstrijden aanwezig en is ook aanwezig wanneer het team de beurt heeft om de zaal op te bouwen.
- Hij/zij regelt invallers uit een team ‘lager’ dan het eigen team wanneer dit team een reservespeler heeft die kan invallen. Is dit niet het geval, dan neemt de teamcaptain contact op met de jeugdtrainers en proberen zij een andere invaller te regelen.
- Teambegeleiders bewaren de wedstrijdbriefjes bij uitwedstrijden en zorgen ervoor dat de wedstrijdbriefjes van thuiswedstrijden worden ingeleverd.
- Een teambegeleider (en bij uitwedstrijden: de begeleidende ouder) ziet erop toe dat spelers bij elkaars wedstrijden betrokken blijven om tussendoor te kunnen coachen en tips te kunnen geven. Dat betekent dus: in de zaal blijven en geen gebruik van mobiele telefoons tijdens de wedstrijden.
Vervoer
De ouders worden geacht voor het vervoer te zorgen voor de uitwedstrijden en tevens beschikbaar te zijn voor het vervoer naar jeugdtoernooien.
Wat heb je nodig voor tafeltennis?
Het belangrijkste bij tafeltennis is een batje. In het begin hebben wij er wel eentje te leen, maar op den duur zal er zelf een batje moeten worden aangeschaft.
Ze zijn er in alle soorten, kleuren en prijsklassen.
Er zijn bij ons genoeg ervaren spelers die je hier een goed advies over kunnen geven. Batjes en rubber kunnen zowel online als in een speciale tafeltenniswinkel kopen.
Daarnaast wordt er uiteraard gespeeld in sportkleding (korte broek en T-shirt), en zijn zaalschoenen verplicht.