HTTV’s jongste jeugdteam op weg naar kampioenschap ?

Het vijfde jeugdteam dat bestaat uit Jie-Ren , Thomas en Aditya speelde vandaag, 7 maart, de topper tegen Taverzo uit Zoetermeer. Wij stonden bovenaan en Taverzo 4 punten daarachter op de 2e plaats. Daarnaast was het ook nog eens zo dat beide teams 2 spelers in de gelederen had die ieder een 100% score had. Beide teams hadden ook hun vorige wedstrijden met grote cijfers gewonnen. Een heuse topper dus en dat beloofde vuurwerk.
Dat viel echter wat tegen. Het werd een eenzijdige wedstrijd waar vooral van onze zijde de nodige klappers kwamen. Zoals in een eerder nieuwsbericht valt te lezen, is het de wens om de huidige koppositie niet meer uit handen te geven. Met deze houding begonnen onze jongens dan ook aan de wedstrijd.
Jie-Ren beet het spits af en haalde vlot het eerste punt binnen. Thomas deed er niet voor onder en het werd snel 0-2. Aditya wint de laatste tijd veel wedstrijden in 5. Dat de aanwezige en meegereisde supporters (de ouders) dan vaak op het puntje van hun stoel zitten,maakt hem schijnbaar niet zoveel uit. Zo ook nu weer: setstanden 6-11, 11-9, 7-11, 11-7, 6-11. Met 2-3 wederom in 5 games winst voor onze Aditya. Stand inmiddels 0-3.
Dan de dubbel met Jie-Ren en Thomas. Sinds zij samen spelen nog geen dubbel verloren. Altijd lachen en grappen met elkaar maar intussen wel de punten bij elkaar sprokkelen. Het lijkt wel of zij daarmee hun tegenstanders zand in de batjes …..uh ik bedoel ogen, strooien.
In drie games gewonnen, stand 0-4. Daarna wonnen zij alle drie hun tweede single-partijen en werd het 0-7. Tja, er kwam weer een dikke overwinning aan. Aditya moest in zijn derde single-partij tegen de sterkste tegenstander die beschikte over een goede fore-hand. De eerste partij verloor hij nipt met 12-10. De energie was kennelijk op want hij verloor helaas vlot met 3-0. Stand 1-7. Jie-Ren speelde daarna tegen een verdedigend ingestelde speler en daar heeft hij vaak moeite mee. Hij verloor de eerste game met 12-10. Won de tweede met 8-11. En verloor vervolgens de derde weer met 12-10. Even een slokje drinken en hij schakelde een tandje bij. 2x 7-11 en winst: stand 1-8. Thomas als laatste speler maakte er 1-9 van. Weer een grote overwinning. Ditmaal op de nummer 2 die inmiddels op 12 punten achterstand staat en wij zijn nog niet op de helft van de competitie.
Je zou denken dat de tegenstanders er niets van kunnen. Maar dan doe je onze jongens tekort. Zij hebben de laatste maanden flink wat vorderingen gemaakt en dat zie je nu terug in de resultaten. Mede ook dankzij onze trainers en hun trainingsmaatjes, waarvoor dank.
De koppositie is verstevigd en team 5 gaat voor het kampioenschap !!!

Ike Tjin A Lien
Ouder/begeleider Team 5