HTTV-070 stunt in Gouda

Het uitgangspunt voor hekkensluiter en gedoodverfde degradant HTTV-070 was duidelijk: beter presteren tegen de nummer 2 van de 2e divisie Vriendenschaar. De thuiswedstrijd was immers kansloos met 1-9 verloren gegaan.

Na verlies van kopman Sjoerd Vaders tegen de sterke Theo Verzijl zetten teamgenoten Charlie Vierling en Pieter Rijnders het bezoekende team van coach Laura Samulionyte verrassend op voorsprong.
Toen Sjoerd en Charlie ook nog knap de dubbel wonnen was de doelstelling al bereikt maar leek een verdere verrassing in de maak.

Vriendenschaar vocht zich echter terug naar 3-3 en na de tweede overwinning van de in vorm zijnde Charlie en de verwachte winst van Sjoerd tegen de derde man van Vriendenschaar leek de wedstrijd af te stevenen op een derde gelijkspel voor de Hagenaars op rij. Een prima resultaat dus.

De laatste partij moest de beslissing brengen : de twee nog ongeslagen spelers Theo en Charlie tegen elkaar. Het werd een thriller zonder weerga. In de vijfde game sloeg Charlie op 10-9 het winnende punt binnen. De sensatie was compleet.

Volgende week komt koploper Sittard naar Den Haag.
Bijt de Haagse underdog zich weer vast in een titelkandidaat?