Het STAG jeugd toernooi

Zondag stond het STAG jeugd toernooi op het programma. Met zo’n kleine 40 deelnemers mochten we wel tevreden zijn. Want de klassen waren goed en sterk bezet. In de D klasse ( 4e, 5e, pup b en c ) was Sett goed aanwezig. En dat was in de finale wel te merken. Maar dit waren dan ook de twee beste spelers uit deze klasse, die tegen over elkaar stonden.

In de C klasse ( 2e,3e en pup a ) Onstond ook een zeer goed toernooi, want ook hier waren de spelers aan elkaar gewaagd. Waardoor iedereen kans had om van elkaar te winnen of te verliezen. Er bleven op een gegeven moment maar twee spelers over die voor de prijzen stonden te spelen in de finale.

In de B klasse ( promotie, 1e klasse ). Wat op papier maar een zeskamp was, bleek dat deze spelers het langste bezig waren. Dit kwam ook omdat het een zeer sterke poule was, waarbij het spelen op een goed en hoog niveau voorop stond. Uiteindelijk konden er maar twee spelers zijn die de prijzen verdeelden. Hier viel ook op dat de twee spelers die in de prijzen vielen, eigenlijk vandaag net iets beter waren als de rest. Was het toernooi gisteren gespeeld dan hadden we mogelijk een andere uitslag gezien, zo dicht zaten deze spelers bij elkaar. Maar het toernooi is vandaag gespeeld, dus win je vandaag.

In de A klasse ( landelijk ) hadden we wel een vermoeden wie het toernooi kon gaan winnen, maar een toernooi winnen voordat het gespeeld is, dat kan nog steeds niemand. Dus moest er ook nog eerst maar gespeeld worden. In de poule wedstrijden bleek alles nog wel via het indelingsschema te gaan. In de vervolg rondeĀ“s moesten de favorieten toch flink aan de bak om door te komen. In de halve finale bleek de eerste verrassing te komen. De als tweede geplaatste Max Romijen wist niet te winnen van Ibrahim Yildizlar. Deze speler was er vorige week ook al op het senioren toernooi en wist daar ook top A kadetten te verslaan.

In de andere halve finale bleek de nummer een geplaatste speelster Angelique met wat kleine moeite toch haar status waar te maken, en stond dus ook in de finale. Hierbij was ze al gewaarschuwd, dat ze tegen een goede speler moest. In de finale leek een sensatie in de lucht te zitten toen Ibrahim brutaal op een 2 – 1 voorsprong kwam in games. Maar door hard te werken, en door te zetten wist Angelique de partij naar haar hand te zetten. En hiermee het toernooi te winnen.

Wie zaten er in de prijzen?

A klasse 1e Angelique, 2e Ibrahim
B klasse 1e Dylan,…….2e Daan
C klasse 1e Kastriot,…2e Jacky
D klasse 1e Ennio,……2e Koen

Ronald