Het ranglijsttoernooi Hoorn: een succes voor Tim

Op zaterdag was het ranglijst c toernooi in Hoorn. Voor ons waren Pieter en Mayzar aanwezig. Deze twee spelers hebben hun best gedaan. En haalden op zich een goed resultaat voor zichzelf. Pieter kwam in de hoofdronde en hierna was het voorbij. Mayzar haalde de tweede ronde van het troosttoernooi.

Op zondag gingen we weer naar Hoorn, Nu voor het B toernooi.
Bij de welpen liep het niet zo als gepland want Collin en Alain, twee topspelers, gingen alle twee in de eerste ronde van het hoofdtoernooi onderuit. Hun volgende kans is al weer binnenkort in Berkel en Rodenrijs.
Bij de meisjes junioren was Nanette weer terug. Het blijkt dat ze hier en daar nog een kleine trainingsachterstand heeft op de top van de B spelers. Maar ze liet wel zien dat er in Assen rekening met haar gehouden moet worden. Vandaag kwam ze niet verder dan de tweede ronde in het troosttoernooi.
Chantal voor haar is het dit seizoen gewoon weer lekker spelen en dan gaan we wel kijken of er volgend seizoen weer een A licentie te halen is. En met dit idee speelde ze een goed toernooi. Want haar eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi was zeer goed. Het was jammer dat de tweede wedstrijd niet zo lekker liep. Maar ze haalde toch de laatste 8.

En dan Tim, vorig jaar nog een A speler. Maar hij begon dit seizoen met een B licentie en dat betekent dat je af en toe hard moet werken. Want er zijn genoeg tegenstanders die je het lastig maken. Zo ook vandaag. Tim had een aantal lastige tegenstanders die het hem moeilijk probeerde te maken. Er was maar één tegenstander die Tim tot een vijfde game dwong. De andere spelers kwamen af en toe tot een game. Maar er was er vandaag geen die van Tim kon winnen. En heeft hij gelijk op zijn eerste B toernooi zijn A-licentie weer terug gewonnen.

Tim is nu al weer de 4e A speler bij Steeds Hoger / TSB. En gezien de spelers die we hebben zullen er dit seizoen nog wel een paar bij komen.

Ronald