Hasselt 2009, Romy wordt tweede

Tijdens de pinksterdagen gaan we al jaren met een aantal spelers naar Hasselt voor een toernooi. Hoe ging het in het team toernooi?

Bij de meisjes speelden Romy en Nanette mee en kwamen niet verder dan plaats 8. Dit kwam een beetje door de trainingsachterstand die Nanette heeft opgelopen in de laatste maanden.
Bij de jongens pupillen kwamen ze een 7e plek. Dit was ook het hoogst haalbare voor Tim, Benjamin en Sjoerd.
Bij de Junioren ging het de eerste dag goed en zo goed zelfs dat Brian, Jeremie, Marijn en Stephan bij de beste 12 zaten. Maar de tegenstanders waren hierna allemaal te sterk dus plaats 12 was het resultaat.
In de groep tot 21 jaar hadden we ook een team. Dat haalde op zondag de halve finale. Maar in de avond was er een disco, en ja ….. de spelers vonden andere dingen belangrijker, dus kwam het team niet verder dan plaats 4.

Het enkeltoernooi
Na de poule wedstrijd op zaterdag, werd op zondag het vervolg gespeeld. De meeste spelers moesten in de kwalificatieronden spelen (plaatsing 3, 4 of 5 in de poule). En alleen Tim wist zich hierdoor een plaats in het hoofdtoernooi te halen. Alleen het begin van het hoofdtoernooi was gelijk ook zijn einde.
Er waren er ook een paar die in de poule zo goed hadden gespeeld dat ze gelijk in het hoofdtoernooi zaten. Han en Sjoerd haalden zelfs de kwartfinale. Maar Romy deed het nog beter want zij ging zelfs naar de finale. In deze finale was de tegenstandster gewoon te goed voor haar. Maar wel een tweede plek. En dus maandagmiddag op het podium om de prijs op te halen.

En dan was er ook nog een begleiderstoernooi en hier in kwam Manfred uit voor ons, Alleen kwam die ook niet verder dan de poule. Volgend jaar gaan we weer naar Hasselt en zoals het er nu naar uit ziet, gaan we dan met een aantal teams meer.
Ronald