Halve finale Jeugdmeerkampen Zwolle

In Zwolle waren vandaag de halve finale van de jeugdmeerkampen. En met 6 spelers gingen we er naar toe. Voor een paar spelers was het een vraagteken of ze deze ronde zouden overleven. Want dan ze wel goed moeten spelen, en een beetje geluk nodig hebben.

Bij de meisjes Junioren was dat eigenlijk niet het geval. Want Romy is weer op de goede weg terug. En haalde in haar poule belangrijke overwinningen binnen. En hierdoor haalde Romy de finale. Meisjes pupillen daar was het voor Chantal wel een vraagteken. Ze speelde heel erg goed, maar aan het einde van dag bleek de halve finale het eindstation van Chantal. Dat was wel jammer. Maar ze mag best tevreden zijn want ze heeft heel goed gespeeld. Meisjes welpen. Daar was Dobrila in actie en door een afzegging werd het een poule van 5. Dus meer kans voor Dobrila om bij de laatste 3 te komen. En dus op een plaats te komen, zodat je de finale mag spelen. Maar Dobrila wacht altijd tot het laatste moment. Want in haar laatste wedstrijd stond ze in de vijfde game op 9 – 7 achter en toen ging de turbo er op. Want zag de tegenstander wel de laatste vier ballen aan komen Zo won Dobrila nog met 11 – 9 in de vijfde game. En hierdoor haalde ze gelijk de finale

Jongens kadetten
Sjoerd laat zien dat hij er nu echt aankomt. In zijn poule kwam hij niet echt in de problemen. Hij moest hier en daar wel opletten en dat deed hij dan ook op de juiste momenten. En zonder maar ook een wedstrijd te verliezen won hij zijn poule en daarmee zijn 6e meerkamp finale op rij. Tim daar viel het vandaag allemaal net verkeerd. Hij stond wel goed te spelen, maar kon de winst in partijen die eigenlijk van hem zijn niet binnen halen. Hierdoor kwam eigenlijk de enige tegenvaller van de dag voor ons. Want we hadden er wel opgerekend dat Tim de finale zou halen. Maar soms zit het net een beetje tegen en valt het balletje aan de verkeerde kant.

Jongens welpen
Collin staat als 1e geplaats voor het toernooi en kon hij ook vandaag met die status omgaan ? Hij won ze eerste wedstrijd, de tweede won hij ook. en wedstrijd drie, vier en vijf werden ook gewonnen al was het af en toe met moeite omdat hij af en toe vergat door te spelen. En tegenstanders die kansen pakte om er nog een wedstrijd van te maken.

Met de volgende spelers mogen we straks naar de meerkampfinale in Panningen: Dobrila, Romy, Sjoerd, Collin.

Ronald