Gwen doet topstage bij Tibhar tafeltennisschool in Veldhoven

Op zondag 26 november was het zover. Gwen mocht meedoen aan de topstage van de Tibhar tafeltennisschool in Veldhoven. Hoofdtrainer Jack Aerts werd bijgestaan door gastspeler/docent Henk van Spanje (meervoudig international en spelend in de eredivisie voor SKF uit Veenendaal). De training zou beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur. De trainings- groep was ook veelbelovend met Laurens, Bjorn (Pupillen A), Adne en Michan (Kadetten A), Helaas konden onze eigen Nanette (ziek) en Ewout (Kadetten A) niet aanwezig zijn.

Tjah.daar sta je dan als 2e jaars welpje. Natuurlijk wel een A-licentie, maar dit is toch wel andere koek dan je gewend bent. Je komt een beetje schuchter binnen en wat blijkt? Alle andere spelers en hun ouders (!) weten gewoon wie je bent en geven je een warm welkom (een beetje naam heb je dus toch al gemaakt!). Het ijs is in ieder geval gelijk gebroken. De stage begint met een fikse conditietraining. Niet even een kwartiertje, maar een dik uur spieren losgooien, sprinten etc. Nog voordat het batje ter hand wordt genomen is het kopje al behoorlijk rood. Natuurlijk geen tijd voor herstel, want Henk van Spanje staat klaar voor een uur (!) interval met als afsluiting drie games spelen. De etenspauze komt eraan, maar ho.eerst allemaal uitlopen en stretchen.

Na de broodjes en een uurtje rust gaat het circus weer beginnen met.warming up, coördinatie- en stabiliteitsoefeningen. Daarna neemt Jack Aerts het voortouw met techniekoefeningen. Veel aandacht voor de stand van de voeten, de plaats van de elleboog, de stand van het batje en goed indraaien bij FH-spin! De stage wordt afgesloten met een vijfkamp, waarvan de winnaar de finale mag spelen tegen Henk van Spanje. Zoals te verwachten zit er voor Gwen geen finaleplaats in. Maar ze weet zelfs jongens kadetten A-spelers af en toe in de ralley al te verrassen, slaat een paar prima FH-spins radicaal af.en toch één game gepakt van Bjorn. Na het uitlopen en stretchen even de zaal gezamenlijk opruimen en naar de kleedkamer.

Gwen is moe, maar voldaan na alle uren trainingsarbeid. Henk van Spanje vindt dat ze al een zeer behoorlijk niveau meebrengt zeker qua blokvaardigheden en de manier waarop ze de aanval kan overnemen (mooie tik!). Nu nog de opening beter onder de knie krijgen en “who knows?”. De autoklok staat op 10 over 5 als we weer richting Den Haag vertrekken. Onderweg in Gilze-Rijen nog een vorkje prikken bij de bekende Toekan en omstreeks half 8 zijn we weer thuis. Was dit het einde van de topstage? Néé, volgende week voor de eerste keer een “gewone” zondagtraining van de Tibhar tafeltennisschool meemaken en de zondag daarop “topstage deel 2”. Remco