Goed nieuws uit Assen, ondanks het slechte weer

Een dag later dan normaal, maar dat komt door het weer. Want door de sneeuw die op zondag was gevallen was het zeer verstandig om niet op zondag, maar op maandagochtend weer terug te gaan naar Rijswijk. Dus daarom niet gisteren maar vandaag een verslag

Hoe ging het in Assen?
Op zaterdag was er het B-toernooi en we waren hier met 5 spelers aanwezig en iedereen deed het zeer goed. Marijn kwam wel in de verliezersronde maar dat lag niet aan zijn spel. Maar aan de blesurre die hij had opgelopen met schaatsen. De overige spelers kwamen in de hoofdronde en daar lieten ze toch een aantal tegenstanders teleurgesteld achter, want er werd maar gewonnen en gewonnen. De eerste die verloor was Stephan. Dit was helaas voor hem wel tegen een clubgenoot in de kwartfinale. In de halve finale kwam Joel ook net iets te kort. Maar wie zaterdag niets te kort kwam dat was Eric Olieman. Hij bleek alles te kunnen. En won dan ook zeer terecht het B-toernooi bij de junioren, dus eindelijk een A-licentie voor hem. Maar hij was niet de enige die met een A licentie terug ging. Want ook Tim Nijdam deed wat we van hem wel verwachten. Het winnen van het B-toernooi bij de pupillen. Nu is in Nijmegen nog een B toernooi en daar zal Benjamin laten zien dat hij ook een A-licentie wil verdienen. Dus B-pupillen jullie weten al wie daar voor de hoofdprijs gaat.

Op de zondag was het heel rustig in de hal. Dit had natuurlijk alles te maken met het weer. Maar er werd toch nog gespeeld. En ook hier waren de resultaten goed te noemen. Alleen Mazyar redde het niet en verloor in de eerste ronde van het troosttoernooi. Collin kwam ook net niet in de hoofdronde. Maar in het troosttoernooi liet hij toch zien dat hij er aan komt. Met een mooie halve finale verliet hij het toernooi. En dan Thomas. Gezien de spelers die er waren had hij een goede kans op een B. En zelfs zo goed dat hij in de finale kwam. In de finale zagen we een Thomas spelen die er echt voor ging en zelfs op 2-1 in games voor kwam en in de 4e game op 7- 3 stond. Dus dachten we dat hij er al was. Maar Thomas werd zenuwachtig en verloor helaas de finale nog.

Ronald