Geslaagd Hasselt toernooi met mooi weer, veel deelnemers en mooie prijzen

Dit pinksterweekeinde stond in het teken van de internationale youth cup. Dit was in Hasselt België, en begon met het opzetten van de tenten op vrijdag, en het toernooi duurde tot maandagmiddag. We waren dit jaar aanwezig met 7 teams. Waarbij er een paar waren die voor de eerste keer meededen, en ook al een aantal die voor de zoveelste keer mee deden.

Het team toernooi

Bij de meisjes pupillen deden Rian en Chantal mee, ze haalde een mooie 6 plaats. Op zich was het voor het team een goed resultaat, want de teams die boven hen kwamen waren net iets beter. Bij de meisjes kadetten Elite speelde Gwen en Romy met elkaar. Dit team liet het op belangrijke punten afweten en deden zo net niet mee voor een plaats hoog in het klassement. Hierdoor kwamen ze in de middenmoot uit. Ook hier geldt als dit team net hier en daar een wedstrijd meer had gewonnen ze ook goed mee hadden kunnen doen om de prijzen.
De jongens welpen Alain, Collin en Pieter kwamen hier voor ervaring. En die hebben ze dan ook gehad. Want op de eerste dag verloren ze wel alle teamwedstrijden. Maar de heren lieten zich niet uit het veld slaan. Op de zondag en de maandag speelde dit team ook goed zijn wedstrijden en ging het niet om het klassement maar om de ervaring.

De jongens pupillen Tim, Benjamin en Sjoerd hadden de opdracht om maar eens een internationaal toernooi te winnen als team. Want vorig jaar haalde zij al een mooie 6 plaats in dezelfde groep. Dus mochten ze nu voor een podiumplek spelen. En dat is de heren ook gelukt en hoe. Want plek 3 en plek 2 was niet goed genoeg voor hen. Nee, zij wilden op plek 1 staan en dat hebben de tegenstanders geweten.

Het kadetten team Thomas,Ike en Robin gingen eens kijken hoe er in België gespeeld werd, en dit team heeft het prima naar hun zin gehad. En ze hebben het toernooi goed afgesloten door niet op de laatste plaats te komen. Want in de laatse wedstrijd van het toernooi werd er nog winst gepakt ook en zo kwamen ze mooi op plaats 19 uit De junioren Stephan, Marijn en Jeremie op zich een goed team wat na zaterdag nog kans had op een halve finale plek, maar zondag ging het in de tweede wedstrijd net mis en hierdoor speelde dit team op maandag voor plek 5t/m 8. En zo behaalde dit team een goede 7e plek.

Het team tot 21 jaar, Paul, Laurens en Matthijs hadden maar een doel en dat was winnen. In de eerste wedstrijd ging dit nog niet zo lekker want er werd met 5 – 1 gewonnen. Hierna bleek het team op toeren te zijn gekomen want in de overige wedstrijden werd geen wedstrijd meer verloren. Ook in de finale hadden de heren er geen zin in om de tegenstanders een punt te geven en werden zo terecht eerste.

Het enkel toernooi

Ook iedereen deed mee in het enkel toernooi en gezien de tegenstand die er was, hebben onze spelers zoveel mogelijk tegenstand gegeven, en konden hier en daar nog een wedstrijd winnen. Maar voor de meeste spelers was het al na twee, drie wedstrijden voorbij. Maar er waren er ook bij die wel met resultaten naar huis gingen.

Bij de jongens pupillen was Benjamin de eerste die in de finale stond en hij kon dus zijn tegenstander bekijken. Nadat deze halve finale was gespeeld wist hij dat Sjoerd zijn tegenstander was in de finale. De finale was spannend en goed, en werd gewonnen door Sjoerd. Dus bij de pupillen 1e Sjoerd en 2e Benjamin.

Bij de kadetten Elite deed Laurens mee om zich te meten met de beste spelers van deze leeftijd groep. Na een paar moeilijke wedstrijden kwam hij toch in de finale. Hier in leek het snel gedaan met zijn kansen want de eerste game ging heel dik verloren. Maar door zijn inzet en tips bleek hij toch hierna de wedstrijd in handen te krijgen. En haalde zodoende de winst binnen dus ook een eerste plaats voor Laurens. Bij de groep tot 21 jaar deden Laurens zijn teamgenoten mee. Iedereen wilde tegen Paul spelen maar helaas konden maar een paar spelers via de loting tegen hem spelen.En elke keer hadden de tegenstanders weining kans. In de halve finale kwam er een speler in de buurt om het hem lastig te maken. Maar toen liet Paul zien dat hij nog wat over had. Dus stond hij in de finale. Matthijs zat aan de andere kant van het schema en deed zijn best om zo ver mogelijk te komen en hoe ver kwam hij dan. Hij haalde ook de finale. Matthijs kon in de eerste game nog mee komen, maar in de tweede game ging het tempo omhoog en liet Paul zien waarom hij terecht won Zo ook deze groep een 1e plaats voor Paul en 2e plaats voor Matthijs. Verder willen we alle ouders bedanken die mee zijn gegaan naar dit toernooi voor de inzet die zij hebben gedaan, om het de teams mogelijk te maken naar de zalen toe te gaan. Voor volgend jaar reken wij weer op een grote groep deelnemers

Ronald