Finales Jeugd Meerkampen in Hoogerheide

Dit weekend was er in Hoogerheide de meerkamp finale voor de jeugd. We gingen op vrijdagavond al weg naar ons verblijf in Essen ( België). Hier konden onze spelers Romy, Tim, Sjoerd en Benjamin zich in alle rust voorbereiden op een zwaar toernooi.

Op zaterdag werden de eerste 6 ronden gespeeld. En omdat dit de finale is, zijn alle spelers aan elkaar gewaagd. Hoe ging het de eerste dag?

Romy begon met 2 verlies partijen, alleen waren deze wel in vijven. Hierna pakte ze nog 2 winst partijen en sloot de eerst dag af met 2 x winst, 4 x verlies Voor Tim waren dit zijn eerste finale dus hij was wat zenuwachtig in de eerste wedstrijd. Maar hierna ging Tim steeds beter spelen en hoe wel hij in de laatste ronde zeer goed speelde blijf hij op de eerste dag op 0 x winst en 6 x verlies staan.

Benjamin had er op zaterdag wel zin in en begon zeer sterk door zijn eerste twee wedstrijden te winnen. Hierna kon hij er nog een toevoegen op zaterdag. Dus 3x winst, 3 x verlies. Sjoerd begon wat moeizaam en hierna kwam hij weer terug in het toernooi om mee te doen voor de prijzen. Op de eerste dag haalde hij 4 x winst en 2 x verlies.

Dus gingen we weer terug naar Essen voor de avond. Ondertussen had Peter samen met André en Catherine voor een barbeque gezorgd. Zodat we lekker op ons gemak en na een duik in het zwembad konden gaan eten.

De tweede dag waren er 5 ronden. Iedereen deed zijn best weer om zo goed mogelijk resultaat te halen. Romy haalde nog wel een winst partij maar dat bleek haar niet verder in het klassement omhoog te brengen. Want ze kwam op plaats 11 uit.

Tim pakte vandaag zijn eerste partij aan om deze in winst om te zetten en dat lukte ook. Hierna viel het af en toe net verkeerd voor hem. Maar op het einde van de dag kwam hij toch op plaats 10 in het klassement.

Benjamin had door zijn goede eerste dag nog kansen zat voor een goede plek. En daardoor bleef hij tot het laatst zeer goed spelen. Hij kwam uit eindelijk op plaats 8 in het klassement. Dit betekent voor hem weer goed nieuws, want deze plek geeft recht om volgend seizoen weer met een A licentie te mogen beginnen. Sjoerd kreeg in de eerste drie wedstrijden de nummer 1, 2 en 3 voor zijn kiezen. En hij speelde zeer goed en bracht zijn tegenstanders bange momenten toe. Maar hij kon net niet de top 3 verslaan. In elke wedstrijd was hij zeer dicht bij.

Maar hierna bleef hij spelen voor een zo hoge mogelijke plek in het klassement en geholpen door zijn dubbelpartner Lennart kwam hij op plaats 5 uit.

De coaches van dit weekend Micha, Stephan, Matthijs en Ronald waren wel tevreden met de resultaten van hun spelers. Alleen als je het toernooi terug kijkt had er mogelijk hier en daar iets meer ingezeten.

Ronald