Euro toernooi in Katwijk is weer een geslaagd toernooi

Zaterdag 21 januari was weer het jaarlijkse toernooi bij tafeltennisvereniging Rijnsoever in Katwijk.

Steeds Hoger was met 8 spelers present: Pepijn, Sander, Dylan, Dobrila, Sinan, Nanette, Mazyar en Pieter.

In de ochtend werd er in poules op nivo gespeeld. Hoewel er bij tijd en wijlen door iedereen aardig werd gespeeld, ging er maar 1 iemand na de euroronde door voor de prijzen. Maar ik zag in de ochtend Pepijn en Sander het elkaar in 5 games erg moeilijk maken, ik zag Dobrila tegen Lisa in 5 games net tekort komen en hetzelfde gebeurde Pieter tegen Rian.

Rond het middaguur werd de euroronde gespeeld. Er zijn evenveel euro’s in het spel als er spelers zijn. Spelers van ongelijk nivo spelen 1 game tot 21 tegen elkaar. Op basis van nivo heeft 1 van de spelers bij het begin van de game een voorsprong. Zo was bijvoorbeeld Pieters eerste game tegen een meisje dat met 17-0 voorsprong mocht starten. Spelers mogen tussentijds stoppen en krijgen dan de helft van het geld dat tot dan verzameld is. Zo moest Sander in zijn tweede ronde tegen Nanette. Slimme Sander liet het spel het spel, speelde niet en incasseerde 1 euro. Pieter kwam het verst en kreeg echte dollartekens in zijn ogen. Hij speelde zijn laatste game tegen een jongen die met 9-0 voorsprong startte, kwam ‘terug’ tot 16-17, de spanning steeg, steeds dichter bij een klein fortuin, maar hij redde het toch net niet. Omdat steeds meer spelers de truc van het tussentijds stoppen doorkregen, was de buit voor de winnaars uiteindelijk niet supergroot.

In de middag speelde Sinan nog. Hij kwam alleen in de finale te kort, om het toernooi te kunnen winnen, dus een tweede plaats voor hem.

We waren mooi op tijd (16.00) thuis van een ontspannen (er wordt bijna niet gecoached, geschreeuwd en gehuild), gezellig en rommelig dagje tafeltennissen. Met dank aan de mensen van Rijnsoever.

Jolande