Ernst schrijft Hazentoernooi op zijn naam

Op 2e paasdag was er in Pijnacker het Hazentoernooi. We waren hier met zes spelers, waaronder twee gastspelers. De indeling vond plaats op basis van competitiesterkte, zodat er vier categoriën waren (A, B, C en D). In de poulewedstrijden werd voor elke punt en plaats gestreden. Uiteindelijk slaagden Ernst, Han (allebei A) en Kees (C) beslag te leggen op de 1e plaats. Marijn (D) verloor slechts 1 wedstrijd, maar door het onderlinge resultaat werd hij 3e. Gwen (C) en Jesse (B) haalden de hoofrdonde niet.

Na de poulewedstrijden werd er middag’s gespeeld in een hoofd- en troosttoernooi volgens het knock out-systeem. Aan Ernst kan je zien dat hij wat meer toernooi-ervaring heeft. In de kwart en halve finale liet hij zich niet gek maken en stoomde hij op naar de finale. Han en Kees komen op toernooien net kijken dus hebben nog niet zoveel ervaring met toernooien spelen. Allebei moesten ze in de halve finale het hoofd buigen na een spannende 5-setter. Maar ze kunnen allebei terugkijken op een mooie dag. Marijn kwam net iets te kort of kunnen we beter zeggen wou net iets te veel. Met 2 – 0 voor in games en 10 -6 in de 3e hoef je niet echt meer punten te maken, maar ook hier leer je van Marijn. Zuur is dat de winnaar van deze partij uiteindelijk ook de finale wist te winnen.

Gwen speelde de hele dag tegen kinderen, die minimaal 5 jaar ouder en 2 tot 3 koppen groter waren. Ze liet echter zien dat ze al veel ervaring heeft met toernooien en ook al is het de troostronde. maar met goed spel haalde ze de finale. Hierin was iemand net iets beter, maar wel een game gepakt! Gwen; weer een beker en weer meer ervaring in je tas. Jesse deed ook mee. Hierbij kunnen we het denk ik wel laten, he Jesse. Een toernooi met alleen maar winnaars bestaat niet dus je heb ook spelers nodig die verliezen. Jjesse een winnaar moet ook kunnen verliezen dus je bent ook wel een beetje een winnaar. En nu Ernst. In de finale had hij gehoopt op zijn maatje Han, maar deze liet in de halve finale een steek vallen. Dus kreeg Ernst een andere tegenstander. Ernst liet zien dat hij met goed verzorgd spel iedereen de baas kan zijn. Nu hopen dat hij de vorm door kan trekken naar volgende week op het NK. Ronald