Eerste jeugdteam speelt gelijk tegen Elan, en speelt troostfinale in Ahoy tijdens WK

In de laatste ronde waren er nog twee teams in de strijd voor een zeer goede plek. Team 1 stond in de play offs tegen Elan en had nog een kans om voor een finale plek te gaan in Ahoy. En team 4 ging op volle sterkte naar Leidschendam om daar te strijden tegen vvv om het kampioenschap in de pupillen A. De overige teams speelde gewoon rustig hun competitie uit en probeerde nog wel een goed resultaat neer te zetten Van team 4 is er een klein verslag gemaakt, dat valt te lezen op de site.

Team 1 stond voor de moeilijke taak om met minimaal 7 – 3 van Elan te winnen, maar eigenlijk moesten er meer punten gehaald worden omdat we in game’s al op een grote achterstand stonden. In de eerste wedstrijd liep Joel in de eerste twee game’s meer achter de feiten aan. In de derde game kwam hij pas aan spelen toe. En pakte deze game. In de vierde game verloor hij weer de controle over de wedstrijd en zodoende ook de wedstrijd. In de tweede wedstrijd stond Stephan als kopman van ons team weer te spelen zoals hij het hele seizoen al staat te spelen. En haalde ook deze wedstrijd in vijven binnen. Romy deed in partij 3 wat ze kon, maar kwam ook deze keer telkens net te kort om het de tegenstander moeilijk te maken. dus 2 – 1 voor Elan. Het dubbel wat al het hele seizoen een moeilijke wedstrijd voor het team is werd vandaag ook weer niet gewonnen. Dus onze kansen op de finale werden steeds kleiner. Stephan liet vandaag zien wie de wedstrijd van de twee kopmannen (Tim / Stephan) ging winnen, vorige week was het een echte topwedstrijd, maar vandaag liet Stephan al bij het begin zien dat hij de druk er gelijk op had. En pakte de wedstrijd zonder game verlies. Dus 2 – 3 en nog steeds in de race In wedstrijd 6 stranden het schip en pakte Elan het vierde punt en staat terecht in de finale voor de landstitel bij de jeugd.

Er was vandaag niet alleen spektakel bij de wedstrijd van team 1. Nee het is mogelijk niemand opgevallen maar ook team 2 speelde thuis en daar kwam het echte spektakel stuk van de dag. Want super invaller Charlie Vierling deed wat niemand eigenlijk verwacht had. In de landelijk B won hij gewoon een wedstrijd en hoe ? nou gewoon in vier game’s 6-11 11-8 11-9 13-11.

Wil je weten op welke plaats je team terecht gekomen is ? of hoeveel partijen je heb gewonnen ? kijk dan bij de volgende site’s:
Landelijk, www.nttb.nl.
Afdeling West, www.nttb-west.nl.

Ronald