DRIE OP DRIE bij 1/2-finales meerkampen jeugd

Vandaag (9-4-06) was het zover. In Dalfsen (170 km tuffen) werden de 1/2-finales meerkampen gespeeld. Ronald, Manfred, Leen, Stephen en Remco vormden de begeleidingsstaff voor Colin, Romy en Gwen, die allemaal bij de welpen waren doorgedrongen tot de 1/2-finales (laatste 24 per leeftijds- categorie). Rick was 1e reserve en had stille hoop ook te mogen meedoen, maar helaas alle jongens welpen waren aanwezig. Wat doen je dan…even slikken en dan gewoon je clubgenootjes gaan steunen en aanmoedigen. Rick; ik vind het grote klasse hoe je bent omgegaan met deze teleurstelling. Ik hoop dat je jouw ambitie gaat waarmaken, namelijk “ik ga hard trainen, want volgend jaar wil ik hier ook staan.” That’s the spirit!

Vooraf had Ronald zich laten ontvallen, dat hij tevreden zou zijn met 2 finaleplaatsen (laatste 12 van Nederland). Het toernooi gaat beginnen. Een aantal begeleiders (ik in ieder geval) was minstens net zo zenuwachtig als onze matadoren.

Ronde 1:
Colin laat geen spaan heel van zijn tegenstander (3-0)
Romy start ouderwets (3-0)
en …Gwen wint ook (3-0)
Dat is een lekker begin!

Ronde 2:
Colin denkt snelle halen, gauw thuis (3-0). Romy blijft scherp en geconcentreerd spelen (3-0) en …Gwen wint mede door een aantal goede services een spannende pot (3-2). De begeleiders beginnen elkaar aan te kijken… het zou toch niet waar zijn???

Ronde 3:
Het wordt eentonig…Colin wint (3-0). Het rekenwerk begint…volgens Ronald is hij al bijna zeker door. Romy pakt weer een tegenstandster in (3-0). Dit kan al bijna niet meer misgaan. Papa Leen en Papa Manfred beginnen al te na denken over waar te slapen tijdens het finaleweekend.

Voor papa Remco en Gwen komt nu een cruciale wedstrijd. Bij winst op Lyn Zetsen (2e geplaatst) komt een finaleplaats wel heel erg dichtbij. Gwen serveert en speelt goed. 1-0, 2-0 en dan 9-9 in de 3e game. Eigen service…papa remco heeft het zweet in de handen. Prima service, geen return… 10-9, prima service geen return…11-9!!! Een duidelijke 3-0 winst op een sterke tegenstandster. Ook papa Remco begint te geloven in een finaleplaats.

Ronde 4:
Colin speelt tegen de nr. 1. Een jongen, die al landelijk C speelt. Vooraf dacht Colin al, dat hij toch geen kans zou hebben. Maar wat blijkt? 1e en 2e game verliest hij maar nipt. In de 3e game loopt hij uit; een gamewinst zit er daadwerkelijk in. Maar dan wil hij iets te snel de buit binnnenhalen en maakt daardoor een aantal onnodige fouten (0-3). Colin leer hiervan; zolang het laatste punt niet gespeeld is, heb je nog niet verloren. Nooit vooraf het koppie laten hangen!!! Overigens was de partij nog van belang? Néé, door de onderlinge resultaten is een 3e plaats (en daarmee kwalificatie) zeker.

En…Romy ploegde voort. Weliswaar 1 game verloren. maar wederom sterk gespeeld. Met name de backhand- service liep weer als een trein (3-1). Romy is zeker van de finale!!!

Gwen moet tegen Nicky Eerland. In de 1e en 2e game kan Gwen aardig op tegen de noppen van Nicky. Weliswaar nipt verloren, maar toch. In de 3e game komt ze echter er niet echt meer aan te pas (0-3). Jammer, maar niet noodlottig, want een directe concurrente verliest van de nr. 6 en Gwen wordt hierdoor minimaal 3e en gaat dus naar de finale!!!

Wat er ook gebeurt in de 5e ronde; we hebben 3 finalisten!!!

Ronde 5:
Onze matadoren zijn moe (beginnen met conditietraining is dus ook geen luxe) en de druk van kwalificatie is er vanaf. Met name Colin en Gwen spelen niet hun beste tafeltennis van de dag. Maar goed, ze kunnen allebei wel de wedstrijd in winst omzetten. Dat is overigens ook een goede ontwikkeling. Je moet ook wedstrijden kunnen winnen als de grote vorm er niet is.

Romy speelde de laatste wedstrijd tegen de nr.1; haar vriendin Ariana. Prima pot. Pas in de 5e game moest Romy het hoofd buigen (2-3).

Per saldo: Driemaal een 2e plaats met 12 maal winst (!) en maar 3 maal verlies. De papa’s Leen, Manfred en Remco hebben een zware taak gekregen. Waar gaan we slapen op 17/18 juni? Ik denk aan een bungalowpark in de buurt van Panningen (Limburg), maar de toekomst zal het uitwijzen. Voor Ronald en Stephen (jongens, weer bedankt voor jullie inzet) wordt wel een extra bedje geregeld!

Remco