Diverse toernooien: B-licentie, Alexandria, Trier

Op zaterdag 16 mei waren we op een aantal toernooien. Zo waren we in Aalsmeer, Rotterdam en Zwijndrecht actief. Wil je weten hoe het gegaan is, lees dan snel verder.

In Aalsmeer speelde Marijn en Jeremie. Met als doel je B licentie te behouden of te krijgen voor het volgende jaar. Marijn was op dit toernooi als 1e geplaatst en van hem mochten we dan ook wel wat verwachten. Hij kwam aan het einde van het toernooi bij de laatste 8. En dit was voldoende om volgend jaar met een B licentie van start te gaan. Voor Jeremie is dit toernooi vooral om te leren. Hij kwam in de troostronde en haalde de laatst 16. Maar dat is op zich goed. Want vanaf volgend seizoen gaat Jeremie op jacht bij de ranglijst toernooien naar een B licentie. Dat moet te doen zijn.

In Rotterdam deden tien spelers mee aan het pupillen/welpen toernooi van Alexandria 66. Ik heb er nog niet heel veel over gehoord. Maar na de poules weet ik dat Chantal en Thomas door waren. En rond half zes kreeg ik nog een smsje dat Thomas in de finale stond. Op de website NTTB-west staat inmiddels dat Thomas gewonnen heeft van zijn lastige tegenstander Doban van Overschie en dus eerste is geworden. Thomas, gefeliciteerd.

In Zwijndrecht waren we ook. Net als vorige week was het leuk en druk, alleen nu waren er geen jeugdspelers maar senioren. Voor ons deed Matthijs mee. Ze begonnen eerst met een paar rondes dubbel en samen met zijn partner Martijn Bekker ( shot 65) haalde ze de halve finale. Helaas werd deze verloren, maar aan het einde van de dag moesten ze toch nog spelen om plaats 3 of 4 en in de vijfde game kwam plaats 3 in zicht en werd deze plek ook binnen gehaald. In het enkel liep het voor Matthijs redelijk.Hij kwam door de poule heen en ook de wedstrijd erna werd gewonnen. In de kwartfinale kwam hij zijn voormalige teamgenoot Han Geluk tegen. En nadat Han deze week twee maal had mee getraind bij ons wist hij Matthijs in vier games te verslaan. Maar Matthijs verloor wel van iemand die even later het toernooi won (Han Geluk). Dus toch een goed resultaat.

Ook volgende week hebben we weer een druk programma voor onze spelers Want er zullen een aantal mee doen aan het 21 up toernooi in Rotterdam. En er gaan vier spelers naar Trier (Duitsland) om mee te doen aan de 55e stadtmeisterschaften van Trier voor de jeugd. Hoe het allemaal gegaan is lees je volgende week weer
Ronald