De najaarscomprtitie 2015

Beste competitiespelers,

De najaarscompetitie zit er weer op en ik denk dat we zeker niet ontevreden mogen zijn over de resultaten, die ik onderstaand even voor jullie heb samengevat:

Team 1: Ljupco Jorguseski, Charlie Vierling en Micha Vijlbrief; hoofdklasse: 4e plaats in poule van 8 met 37 uit 7, daarna halve finale twee keer met 6-4 verloren.
Team 2: Stephen Gan, Ton van Amerongen, Arthur Gieles en Ron Zandhuis; 1e klasse: 4e plaats in poule van 5 met 28 uit 8.
Team 3: Sander Schenk, Anton Vaassen, Henk Engbersen en Leo van Zijl; 3e klasse: 3e plaats in poule van 6 met 52 uit 10.
Team 4: Albert de Jong, Chin Chung Lam en Hans Vierling; 3e klasse: 1e plaats in poule van 6 met 69 uit 10.
Team 5: Patrick Diot, Ben Spaans, Aad van Schie en Rob van Soest; 4e klasse: 5e plaats in poule van 5 met 25 uit 8.
Team 6: Bert Vlaardingerbroek, Luc Vlietstra, Ruud Gram en Ron Kranenburg; 5e klasse: 5e plaats in poule van 6 met 31 uit 10.
Team 7: Ali Demir, Chris v.d. Zon, Hans Koot en Quirijn Stempher; 6e klasse: 1e plaats in poule van 6 met 81 uit 10.

Team 1 duo: Jolanda Buijze en Rob van Soest; 4e klasse: 3e plaats in poule van 6 met 27 uit 10.
Team 2 duo: Hans Ouwejan, Cock v.d. List en Daan van Oossanen; 7e klasse: 1e plaats in poule van 6 met 38 uit 10.

De teams 4, 7 en duo 2 zijn dus kampioen geworden en hiermee wil ik Albert, Lam, Hans Vierling, Hans Ouwejan, Cock, Daan, Ali, Chris en Hans Koot (plus ondergetekende zelf) graag van harte feliciteren!
Alle kampioensteams hadden dus een Hans in hun midden, maar of het aan die naam gelegen heeft?
Team 5 is helaas als enige team gedegradeerd, maar we wisten dat het na de promotie uit de 5e klasse moeilijk zou worden om te handhaven.

Graag wil ik nog enkele opmerkelijke prestaties uit deze competitie vermelden:
Team 1 slaagde er na de promotie uit de 1e klasse in om zich in de hoofdklasse bij de top 4 te plaatsen en daarna boden ze in de play offs prima partij tegen de afgetekende koploper De Sprint.
In team 3 speelde Leo van Zijl slechts 3 wedstrijden door zijn ziekte en zijn plek werd op uitstekende wijze overgenomen door jeugdspeler Sander Schenk, die 21 van zijn 24 partijen won.
Team 4 was in de voorjaarscompetitie op ongelukkige wijze gedegradeerd uit de 3e klasse, maar kreeg een keuzeplaats toegewezen en wist ditmaal het kampioenschap te behalen.

Nu kijken we weer uit naar de voorjaarscompetitie, aangezien de teams voor 8 december moeten worden doorgegeven aan de bond.
Mijn vraag aan jullie is dan ook: willen jullie met hetzelfde team en op dezelfde avond blijven spelen, of zouden jullie iets willen veranderen?
Verzoeken om wijziging van teamsamenstelling of speelavond ontvang ik graag uiterlijk op vrijdag 4 december, zodat ik voldoende tijd heb om dit voor de deadline te regelen.

Voor mij kwam het onverwachts dat ik tijdens de competitie toch weer als wedstrijdsecretaris senioren moest gaan fungeren, maar volgens mij is het zonder problemen verlopen.
Mijn dank voor de bijdrage die jullie daaraan geleverd hebben door de wedstrijdformulieren goed in te vullen en het verzetten van een wedstrijd soms zelf alvast af te spreken met de tegenstanders.

Tot slot nog even een mededeling over de Ooievaarsbokaal: in overleg met Aad van Schie is er besloten om in januari 2016 niet om de Ooievaarsbokaal te spelen. De reden hiervoor is dat we op 16 januari een tafeltennisevenement gaan organiseren in het Atrium, hetgeen voor diverse leden het nodige werk gaat opleveren. In die periode ook nog 3 wedstrijden te organiseren om de Ooievaarsbokaal zou een beetje veel van het goede zijn. Bij voldoende belangstelling van de andere verenigingen kan de Ooievaarsbokaal in 2017 wel weer op het programma worden gezet.

Met sportieve groet,

Quirijn Stempher