De jeugd presteert aardig, maar niet goed genoeg voor de top op het Berkel A toernooi

Vandaag was er in Berkel het eerste A toernooi. En we hadden 3 spelers die mee mochten doen. Dit waren er bijna 4 als Chantal gisteren had gewonnen. Elke speler had een eigen coach, dus kon ik alles op mijn gemak bekijken hoe ze het deden. En ze speelden wel aardig, maar om bij de beste spelers te behoren moet je niet aardig spelen maar juist goed. En dat was het net niet. Romy won de eerste twee wedstrijden, maar na het verlies in de derde ronde kwam er helaas geen winst partij meer binnen. Dus sloot ze het toernooi af op plaats 6. Terwijl er mogelijk meer in had gezeten als Romy na een verlies partij, de volgende ronde weer speelt en dan er weer helemaal bij is.

Nanette liet ook van zich spreken, of moeten we zeggen juist niet, want ze won vandaag geen wedstrijd. Het is jammer, maar het verschil tussen net-een-A-licentie en al-een-tijd-een-A-licentie is wel heel groot. Maar we kennen Nanette, die gaat laten zien op het volgende toernooi dat ze er wel bij hoort. Dus gaat ze op het tweede A toernooi voor een plek die beter is dan vandaag, ze werd vandaag 14e.

Sjoerd speelde bij de pupillen, en Sjoerd is Sjoerd niet als hij weer langzaam op gang komt. En ook vandaag was dit het geval. Want na verlies in de eerste ronde, moest hij toch alle zeilen bijzetten om de tweede ronde met winst af te sluiten. Dit lukte hem dan ook, maar ja, dan zijn we nog maar net op gang. Dus de motor is nog niet op volle toeren. Dit bleek wel want in de derde ronde was er een net-aan verlies partijtje. Maar deze wedstrijd kostte hem wel een goede plek aan het einde van de dag. Want nu kwam hij uit op plaats 9. Niet slecht, maar Sjoerd het kan veel beter !!

Coaches Matthijs, Stephan en Marijn: bedankt voor het coachen.

Ronald