De competitiestart

Deze week is de competitie weer van start gegaan en op maandag mochten de senioren de spits afbijten je kan zien dat ze wat ouder zijn en moeilijk op gang komen.
Team 5 begon met 0 punten en na drie uur spelen hadden ze nog steeds 0 punten. Heren, heren dit moet toch beter.
Team 4 heeft de zon opgezocht in de winterperiode. Dit heeft ze goed gedaan, want het team begon met een 9 – 1 overwinning. Nu hopen dat de zon blijft schijnen voor dit team.
Team 3 kwam van een dag terug uit Schiedam en Ron blijkt de roem niet te kunnen dragen. Hij liep nog naast zijn schoenen. Het team kwam niet verder dan 3 punten, maar de tegenstanders weten wel dat dit team prijzen kan pakken.
Team 2 kwam vrijdag in Dordrecht aan de beurt. Hier hebben we een kort bericht van;
Matthijs heeft van een meisje gewonnen en Remco bleef op 100%. Kelly moet nog opgang komen dus met 4 punten naar Rijswijk terug mede omdat het dubbel Remco/Matthijs met 11-8 in de 5e game de bietenbrug opging.
Team 1 mocht zaterdag aan de bak tegen NOAD. in deze poule is elk punt veel waard. Met 4 punten mogen ze niet ontevreden zijn, maar als dit team op gang komt komen er meer punten binnen.

De jeugd is op zaterdag gestart.

Team 1 had een ijzersterk debuut in Landelijk A. Tegen Veldhoven werd maar liefs een 9-1 zege geboekt. Die puntjes zitten alvast maar in het tasje.
Team 2 kende met Antoine en Arthur twee debutanten in landelijk B. Net als Matthijs wisten ze 1 overwinning te boeken in en tegen Arnemuiden. Een fors aantal partijen gingen ook nog in de 5e game verloren; er had dus meer in gezeten dan de 3-7 nederlaag.
Team 3 miste Arthur in de basisopstelling. Rutger en Michiel wisten tegen een sterk NOAD 2 punten binnen te slepen. Jesse wist in zijn debuut in de promotieklasse ook bijna nog een winstpartij te boeken, maar verloor net aan de 5e game.
Team 4 moest tegen Rijnsleutels 1. Tom had pech omdat hij bij het inspelen ongelukkig zijn batje aan bonken sloeg. Met een geleend batje wist hij toch nog een partij te winnen, terwijl Rutger tweemaal aan de goede kant van de streep bleef.
Team 5 moest ook tegen NOAD. Tweemaal Rick, eenmaal Romy en Gwen en een winnende dubbel (Romy en Gwen) leverde uiteindelijk een 5-5 eindstand op. Voor de eerste keer in Pupillen A een gelijkspel boeken is gewoon een prima prestatie.
Team 6 debuteerde in Pupillen B tegen TOGB, een team dat vorige competitie nog actief was in Pupillen A. Marnix trok de lijn van vorig seizoen door en pakte weer tweemaal winst. Kleine “grote” man Sjoerd boekte 1 zege en Marijn kon ondanks prrima spel helaas nog geen puntje binnenslepen. Een 3-7 nederlaag met maar liefst 5 wedstrijden net aan in 5 games verliezen. Dan kun je spreken van een prima debuut.
Team 7 en 8 kwamen uit in Pupillen D. De precieze uitslagen zijn niet voorhanden. Wel is inmiddels duidelijk dat Lucas 1 wedstrijd heeft gewonnen. Grote klasse jongen! Ronald