Competitie wedstrijden zaterdag 8 oktober

Ook in deze ronde stonden er weer uit en thuis wedstrijden op het programma. Bij de thuiswedstrijden was het de dag van bijna alles de eerste keer.

In de ochtend speelde team 4 tegen DHC, en hoe ging de eerste wedstrijd ? Sander speelde tegen Casper ( DHC ) de eerste game 9 – 11, de tweede game 11 – 7 de derde game 11 – 6 De vierde game dan Sander stond 2 – 1 voor en had matchpoints in de vierde game, zou het hem dan vandaag lukken? Het lukte niet de vierde game te winnen 11- 13. Dus 2 – 2 in game’s Sander had nog een game de kans voor ze eerste overwinning De vijfde game gaat van start 1-0, 2-0,3-0 even later staat er op het scorebord 10 – 0. Maar wie van de twee heeft nu zoveel matchpoints? Het wordt uiteindelijk 11 – 0 in de vijfde game. En Sander is heel blij want hij won zijn eerste wedstrijd. In deze wedstrijd gebeurde er nog veel meer, want voor het eerst werd ook het dubbel gewonnen, maar op de eerste overwinning moet het team nog even wachten. Want het werd 5 – 5.

In de middag waren er drie teams thuis in actie en wel Heren 1, Team 1 en Team 2. Bij de jeugdwedstrijden was vandaag de tegenstander net iets te sterk. En hoewel onze spelers zeer hun best hebben gedaan, bleek na afloop gewoon dat de tegenstanders er met de winst van door gingen. Maar omdat we dit seizoen gebruiken om zoveel mogelijk te leren, kun je bij de spelers elke week de vooruitgang goed zien. En ook al win je dan soms niet je wedstrijd, je leert er wel van.

Heren 1 deed vandaag goede zaken tegen docos. Na wat kleine opstart problemen in het begin van de competitie hebben ze nu de draad te pakken en zullen ze zich in de overige wedstrijden alleen nog maar verbeteren. Dus dat betekent nog wel wat voor het vervolg van de competitie.

Dan de uitwedstrijden
Team 3 ging heel vroeg op pad naar Lisse. Want als je al op 11.00 uur moet spelen en je wil ook nog even goed inspelen, dan moet je dus wel rond 10.00 uur vertrekken. En dat deed dit team dan ook. Alleen was de tegenstander van vandaag zo sterk, dat er ook al werd er hard gestreden door ons team er op het einde maar weinig punten mee terug gingen naar Den Haag. Alleen Pieter bleek een punt is zijn tas te hebben gestopt.

Team 5 ging naar Noordwijk toe en ook zij vertrokken vroeg. Dobrila,Pepijn en Daniel krijgen iedere week meer zin om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. En ook deze keer lukte dat aardig. Want bij YOV speelt iemand die nog steeds 100% staat. Dus als je dan er een gelijkspel uit kan slepen als team dan doe je het gewoon goed.

De uitslagen
team 1 – htc…………….4 – 6
team 2 – stedebroec..3 – 7
reflex – team 3………..9 – 1
team 4 – dhc…………..5 – 5
tov – team 5……………5 – 5
heren 1 – docos………8 – 2

Ronald