competitie resultaten 2015/2016

April is weer voorbij en hetzelfde geldt voor de voorjaarscompetitie. Graag wil ik de resultaten van onze seniorenteams nog even samenvatten:

Team 1: Ljupco Jorguseski, Charlie Vierling en Micha Vijlbrief; hoofdklasse: 2e plaats in poule van 8 met 46 uit 7, daarna halve finale 6-4 winst en 5-5 tegen Docos en finale 6-4 gewonnen van Alexandria ’66, dus kampioen!

Team 2: Ton van Amerongen, Stephen Gan, Arthur Gieles en Ron Zandhuis; 1e klasse: 4e plaats in poule van 6 met 46 uit 10.

Team 3: Pieter Rijnders, Dylan van Dongen, Dobrila Jorguseska, Pepijn v.d. Hoeven, Sander Schenk en Chantal Smit; 2e klasse: 1e plaats in poule van 6 met 78 uit 10, dus kampioen!

Team 4: Albert de Jong, Chin Chung Lam en Hans Vierling; 2e klasse: 5e plaats in poule van 6 met 42 uit 10.
Team 5: Reggie Ybanez, Henk Engbersen en Anton Vaassen; 3e klasse: 5e plaats in poule van 6 met 46 uit 10.

Team 6: Patrick Diot, Fajar Aribowo, Ben Spaans en Aad van Schie; 5e klasse: 2e plaats in poule van 6 met 61 uit 10.

Team 7: Bert Vlaardingerbroek, Luc Vlietstra, Ruud Gram en Ron Kranenburg; 5e klasse: 5e plaats in poule van 6 met 47 uit 10.

Team 8: Ali Demir, Chris v.d. Zon, Quirijn Stempher en Hans Koot; 5e klasse: 3e plaats in poule van 6 met 54 uit 10.

Team 1 duo: Rob van Soest en Jolanda Buijze; 4e klasse: 3e plaats in poule van 6 met 26 uit 10.

Team 2 duo: Cock v.d. List, Hans Ouwejan en Daan van Oossanen; 6e klasse: 6e plaats in poule van 6 met 11 uit 10.

De opvallendste zaken van de teams die (bijna) kampioen werden of degradeerden:
Team 1 werd glorieus kampioen en dit betekent dat zij promoveren naar de 3e divisie van de landelijke competitie. Dit is een bijzondere prestatie, want er speelde in 2005 voor het laatst een team van Steeds Hoger/TSB in de 3e divisie (met Micha en Stephen) en bij Wibats was dit in 2003. Hartelijk gefeliciteerd mannen!
Team 3 was een nieuw team dat bestond uit Sander als eerstejaars senior en verder uitsluitend jeugdspelers. Zij hebben laten zien over veel talent te beschikken door met maar liefst 22 punten voorsprong kampioen te worden! Een speciale vermelding verdient Dobrila, die er als 13-jarige in slaagde om 10 van haar 12 wedstrijden te winnen en dus net als haar vader Ljupco deel uitmaakte van een kampioensteam. Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Team 4 was gepromoveerd uit de 3e klasse en kwam ondanks een redelijke competitie toch wat punten tekort om zich te handhaven.
Team 5 had in de laatste wedstrijd een gelijkspel nodig om zich te handhaven, maar verloor helaas met 7-3. Reggie maakte met 26 uit 30 een geweldig debuut bij onze vereniging, maar voor het team mocht het net niet baten.
Team 6 eindigde in punten gelijk met Doing, maar de gametelling uit de onderlinge wedstrijden viel in het nadeel uit. Zo werd na de degradatie uit de 4e klasse het kampioenschap in de 5e klasse op het nippertje gemist.
Team 2 duo had na de promotie uit de 7e klasse een moeilijke competitie, waarin het verschillende malen een probleem bleek om twee spelers op de been te brengen, hoewel het team uit drie spelers bestond. Afgezien daarvan bleek het niveau in de 6e klasse ook iets te hoog.

Zo viel de balans met twee kampioensteams en drie degradanten licht nadelig uit, maar de twee teams die kampioen werden stemmen ons wel zeer tevreden door het bereiken van de landelijke competitie en de uitstekende vooruitzichten voor onze jeugdspelers.

Het duurt nog ruim vier maanden voor de najaarscompetitie begint, maar voor 1 juli moeten de teams hiervoor worden doorgegeven aan de bond. In de komende weken heb je de gelegenheid om na te denken of je nog in hetzelfde team wilt blijven spelen of wellicht iets wil veranderen. In sommige teams zijn de verschillen in percentages best groot en als alle spelers dat geen probleem vinden is dat prima, maar in een ander team gaan spelen blijft natuurlijk ook een optie. Ik verzoek jullie om eventuele wensen uiterlijk op vrijdag 24 juni aan mij door te geven, zodat dit nog tijdig kan worden geregeld.

Zoals jullie weten had ik vorig jaar eigenlijk afscheid genomen als wedstrijdsecretaris, maar door omstandigheden heb ik deze functie ook het afgelopen jaar nog uitgeoefend. Er is nog geen opvolger gevonden en het zou leuk zijn als één van jullie bereid is om zich hiervoor aan te melden. Je kunt dan contact opnemen met onze voorzitter Aad van Schie. Het is overigens niet noodzakelijk om dan ook bestuurslid te worden, dat ben ik dit jaar ook niet meer geweest. Uiteraard kan mijn opvolger de gewenste ondersteuning van mij verwachten.

Ten slotte nog even aandacht voor de aanstaande clubkampioenschappen, die op 9 en 17 mei op het programma staan.

Het aantal aanmeldingen via e-mail is tot nu toe vrij beperkt gebleven, maar misschien hebben veel mensen hun naam al op de inschrijflijsten op het prikbord gezet. Als je mee wilt doen, vergeet dan niet om je in te schrijven, want anders wordt het voor mij erg lastig om je nog in het schema te passen. Ik hoop jullie te zien op 9 en/of 17 mei!

Met sportieve groet,

Quirijn Stempher