Collin haalt 3 1/2 punt voor team 3

Vandaag moest team 3 thuis om 10.30 uur tegen de (virtuele) koploper Overschie 2 spelen (het vorige seizoen verloren we uit met 10-0 en speelden thuis 5-5). Nanette kwam pas om 12 uur binnen wandelen, maar kon, dankzij medewerking van de tegenpartij, toch nog meespelen.

Collin begon de wedstrijd tegen Jasper de Waard, waarvan hij nog niet eerder had gewonnen. Het werd een vrij simpele 3-0 voor Collin, waarbij opviel dat er heel veel punten werden gescoord (en dat gold voor alle partijen vandaag) met diep serveren. Vervolgens speelde Mazyar tegen Kasper Tukker (op papier de sterkste speler) en verloor met 0-3. Omdat Nanette er (nog) niet was speelden Collin en Mazyar de dubbel tegen Jasper en Kasper. Dit werd een vrij simpele 3-0 overwinning, waarbij ze het presteerden om iedere keer tegen een 1-5 achterstand aan te kijken, maar toch steeds de game te pakken.

Vervolgens wilde Niels Bergwerff graag een partij spelen en werd partij 6 tegen Collin naar voren gehaald. Bij de laatste ontmoeting won Collin in vijfen. Deze keer won Collin in vieren met heel goed, slim en strak spel (3e game 15-17 en vierde game 11-5). Op dat moment stonden we dus met 3-1 voor. Nanette was ingespeeld en kon haar eerste partij spelen tegen Niels. Ze verloor in vijfen, waarbij ze wel steeds beter ging spelen. Mazyar verloor zijn partij van Jasper in vieren, waarbij Mazyar heel goed spel liet zien. Na deze partij konden we verder volgens het schema spelen. Nanette verloor haar tweede partij tegen Kasper Tukker weer in vijfen. Helaas was het nu 3-4 voor Overschie.

De laatste ronde werden allemaal in vijfen gespeeld. Mazyar verloor net aan van Niels met toch heel goed en slim spel. Nanette won haar partij van Jasper. Collin won zijn partij van Kasper. Omdat deze speler tegen de 2 meter is en Collin (nog) niet zo groot is, was het voor Collin extra moeilijk (de laatste 4 partijen tegen hem verloor hij). Deze keer lukte het, ondanks het vele geschreeuw en gepraat van de tegenstander.

De volgende week spelen we uit tegen Scyedam en gaan dan de schande (2-8) van de vorige keer wegwerken.

Ed