Collin en Olaf spelen internationaal toernooi in Hongarije

Hongaars Open voor mini cadets

Op donderdagochtend vlogen Karin, Olaf, Collin, Ed en Ronald naar Hongarije. Om mee te doen aan de Hongaarse Open voor mini cadets. Op vrijdag waren er teamwedstrijden In een poule 4 Er werd van Roemenie verloren met 3-2, Hierna werd Turkije B verslagen met 3-2. En de laatste wedstrijd in de poule werd verloren met 3-0 van Slowakije. Hierdoor werden we 3e en mochten later op de avond voor plaats 33 tot 48 spelen tegen Peac uit Hongarije. Dit werd gewonnen met 3-1, dus verder in het toernooi. Op zaterdag werd ook Minsk met 3-1 opzij gezet. Dus moesten ze nog op zaterdagavond spelen tegen Bayern, deze wedstrijd werd met 3-2 verloren dus kwamen Collin en Olaf uiteindelijk op plaats 35 van de 51 teams.

Het enkel toernooi begon op zaterdagochtend met een poule wedstrijd. Eerst was Olaf aan de beurt en hoe wel hij goed speelde bleek hij door te weinig ervaring zijn wedstrijden net niet in winst te kunnen om zetten ( hij werd 4e ) Collin had het in zijn eerste poule wedstrijd niet echt moeilijk, maar de tafel naast Collin speelde ook zijn tegenstanders uit zijn poule. En die bleken wel goed.Dus moest Collin nog twee keer vol aan de bak. Hij wist deze twee tegenstanders te verslaan en haalde de 1e plaats in zijn poule.

Op zondag waren de vervolg ronde’s van het enkel spel. Olaf mocht als eerste aantrede in het enkelspel. ( troostronde) En hij kon net niet door drukken want na een 2-0 voorsprong liet hij zijn tegenstander nog er met de winst van door gaan Maar Olaf heeft een zeer goed toernooi gespeeld.

Collin mocht pas om 11.30 uur achter de tafel komen, voor zijn wedstrijd. Tegen over hem stond een Italiaan. Die er in de eerste game zin in had. Maar in de tweede en derde game kreeg Collin wel grip op zijn tegenstander, maar die bleek nog wel een maatje te groot voor Collin. Later die middag speelde deze zelfde Italiaan de finale bij de welpen en won ook het toernooi. Collin haalde de laatste 16 en heeft gemerkt waar hij nog aan moet werken.

Morgen is het wel weer vroeg opstaan want om 6.15 uur vertrekken we weer uit Tata om via Boedapest weer naar huis te vliegen. Met voor de spelers een ervaring rijker in de koffer

Ronald