Collin en Alain doen mee met Hongaars open voor mini cadets

Op donderdag 6 januari gingen Collin Jager en Alain van Ieperen met het vliegtuig van Eindhoven naar Boedapest, om in Tata ( Hongarije) mee te doen aan de Hongaars open voor mini cadets. Bij aankomst in Boedapest, werden we al opgewacht door de organisatie, en gingen we in een busje naar het andere vliegveld toe. Om daar de selectie van Rusland op te halen. En met hen samen naar Tata toe te gaan.

Ons doel bij dit toernooi was om de spelers ervaring op te laten doen, en ze te laten zien hoe deze sport in andere landen wordt beleefd. Bij het inspelen op donderdagmiddag waren ze alle twee al onder de indruk van een paar tafels verder toen daar een aantal selectie leden van Hongarije en Zweden stonden in te spelen.

Het toernooi begon op vrijdag met de team wedstrijden. Na twee nederlagen tegen Slowakije en Israel, mochten ze spelen voor plaats 33 t/ m 48. Hierin kwamen ze in de avond nog een team tegen van Slowakije en ook deze bleek te sterk. Dus een plek tussen plaats 40 en 48 was het eindresultaat.

Zaterdag waren er de poule’s in het enkelspel, en hierbij kwamen Alain en Collin met een overwinning uit op de 3e plaats, en mochten hierdoor op zondag in het troostoernooi mee doen, ze haalden alle twee de laatste 16.

Ook dit jaar bleek hoe sterk het toernooi bezet was, want met teams uit 21 landen, en 6 pupillen die al op een goede plek staan op de Europeese kadetten ranglijst, kan je toch spreken van top toernooi.

Volgend jaar zullen wij er weer naar toe gaan om te zien hoe onze spelers vooruit zijn gegaan, en mogelijk zullen ze volgend jaar ook mee doen aan de Slowaaks open voor mini cadets. Via de site van de Ettu, kan je ook nog een verslag terug lezen van de organisatie.

Ronald