Champagne-Ardennes jeugdtoernooi levert Sjoerd een derde plaats op

Afgelopen weekend gingen Collin en Sjoerd naar Frankrijk voor deelname aan het Internationale Jeugd toernooi van de regio Champagne-Ardennes. Dit toernooi werd georganiseerd in de stad Charleville-Mézières.

Bij binnenkomst op vrijdagavond werden we door de voorzitter van de club ontvangen, en kregen we ook gelijk een lekkere fles Champagne. De voorzitter bracht ons ook naar het hotel, waar we zouden verblijven voor het weekend. Op zaterdag werden eerst de poule wedstrijden gespeeld. Collin deed mee bij de welpen en de pupillen, dus had het lekker druk die dag. Sjoerd mocht alleen meedoen bij de kadetten dus speelde hij wat minder wedstrijden. Rond een uur of vijf waren de poule wedstrijden gespeeld. Sjoerd werd eerste in zijn poule en had door dit resultaat een bye in de eerste vervolgronde. Dus na de poule was zijn eerste dag voorbij. Collin mocht nog wel even achter de tafel komen, want door in elke poule tweede te worden, kon hij via de eerste vervolgronde een plaats bij de laatste 16 bereiken. Bij de pupillen lukte dit hem, door na een 2 – 0 achterstand terug te knokken en er een 3 – 2 winst uit te slepen. Bij de welpen leek dit ook op de zelfde manier te gaan. Maar na 9 games achter elkaar bleek game 10 net te veel en lukte het hem niet om bij de welpen de laatste 16 te halen.

Op zondag lieten ze alle twee zeer goed spel zien, maar het lukte niet om de hele dag zo goed te blijven spelen. Er waren af en toe game’s bij die je maar beter snel kan vergeten. Sjoerd had tot en met de kwartfinale nog geen problemen gehad. En ook in de kwartfinale leek er niks aan de hand, totdat Sjoerd weer zo’n game speelde die je maar snel moet vergeten. Dankzij een aantal geluksballen in de vijfde game, haalde hij toch nog de winst binnen en was hij door naar de halve finale. Hierin speelde hij tegen een goede Franse pupil, Clement Chobeau (1950 punten, 19e op de ranglijst). En Sjoerd bleek goed mee te kunnen, iets wat deze Fransman niet had verwacht. Maar het lukte Sjoerd niet om zijn hoge niveau vast te houden. Dus moest hij deze Fransman feliciteren. En wat restte was een plek om plaats 3 in de kleine finale. Deze won Sjoerd en mocht toch nog op het podium. En kan hij tevreden terug kijken op een mooi resultaat.

Collin bleek door de overwinning van zaterdag bij de pupillen net te hoog in niveau te zitten. Al had hij elke wedstrijd wel kansen, hij kon net niet doordrukken om een wedstrijd te winnen en kwam op plaats 16 bij de pupillen. Bij de welpen was het net andersom. Door het resultaat van zaterdag speelde hij voor plaats 17 tot en met 32. En in dit toernooi kreeg hij wel tegenstand. Maar kon hij elke wedstrijd toch met winst afsluiten dus was plaats 17 het resultaat.

Over deze twee dagen, bleek dat deze spelers er goed aan hadden gedaan om hierheen te gaan. En bleek dat ze met een sterk bezet toernooi zich goed hebben kunnen voorbereiden op de competitie. Waarbij ze ook internationaal weer wat hebben geleerd.

Ronald