Berkel-Rodenrijs A van Collin

COLLIN 2E BIJ WELPEN A-TOERNOOI BERKEL

Zoals altijd bij een wedstrijddag ging Collins interne wekkertje om 5 uur in de ochtend af om fris en fruitig aan de dag te beginnen. We hadden de avond ervoor al een telefoontje gehad dat Collins eerste wedstrijd een zgn. ‘bye’ was geworden, dus hij hoefte pas om 10.45 uur te gaan spelen. Om goed in te kunnen spelen zijn we toch om 8 uur weggegaan en kwamen om half negen aan, na Ronald eerst te hebben opgepikt.

Om 10.45 uur begon dan de wedstrijd en wel meteen tegen Nolan Schultz. Coach Stephan stond Collin bij met wijze woorden. Collin verloor de 1e game, won de 2e game en begon toen wat tegen zichzelf te spelen omdat het niet liep zoals het zou kunnen. Ook de gladde vloer (had Collin wel een punt) kreeg de schuld. Uiteindelijk verloor hij in 4en.

De 3e wedstrijd was ook weer een ‘bye’. De 4e wedstijd was om 12.30 uur tegen de welp Tim Hageraats. Collin herinnerde zich deze welp als ‘niet zo sterk’, maar dit viel zwaar tegen. Tim (gecoached door Yana Timina) speelde de ballen heel goed terug en het werden steeds games met 11-9, maar Collin won wel. Collin z’n welp-concurrent Elwin verloor en zakte hierdoor weg in de rangschikking, zodat enkel Roel Bogie en Sander van Buul nog roet in het eten konden gooien (eigenlijk enkel Sander, omdat Roel gewoon de nr. 1 is).

De 5e wedstrijd om 13.30 uur tegen de Papendal-pupil Brent Bakker was er één om in te lijsten. Collin won (met gemak) in 3en door zeer sterk en strak spel en dicht op de tafel. Wat Brent ook probeerde (huilen, ellelange time-out, schelden) het hielp niet, Collin bleef scherp. Onderwijl verloor Sander van Buul zijn partij en zakte ook weg in de rangschikking en Collin was al zeker van een 2e plek bij de welpen.

De 6e wedstrijd om 14.30 uur speelde hij tegen Denys Sheremet (door Arjan net verslagen met 3-0) de nr. 4 van de pupillenranglijst. Collin verloor in 4en na een goede partij.

Om 16.30 uur speelde Collin zijn laatste partij tegen Olaf Stolwijk om de plekken 7 en 8. Na de gamestand 1-1 ging het kaarsje langzaam uit bij Collin en verloor hij in 4en.

Een mooi resultaat: plek 8 in de eindrangschikking en plek 2 bij de welpen. Toch een kleine kanttekening hierbij: inherent aan het vasthouden aan dit systeem, (met eigenlijk te weinig spelers) en het hierdoor voorkomen van de vele ‘bye’s’ (wat gezien wordt als een overwinning), is het dat je met één feitelijk gespeelde overwinning op een welp en één feitelijk gespeelde overwinning op een pupil zo hoog kan eindigen. Wel fijn voor de ranglijstpunten.

Gefeliciteerd Collin en coach Stephan: bedankt!!

Ed