Benjamin steelt de show, maar Marijn en Chantal pakken de prijs in Berkel C/D toernooi

Op zaterdag 10 november 2007 was er weer het bekende c/d-ranglijsttoernooi in Berkel. We waren er met Stuart, Brian, Jeremy, Benjamin, Bjorn, Marijn en Chantal.

Stuart deed na zijn debuut in Hoorn voor de tweede keer mee aan een ranglijst- toernooi. Hij heeft in die korte periode al weer duidelijk vooruitgang geboekt. Serveren gaat steeds beter en af en toe kan hij al een balletje aanvallen. In Hoorn was setwinst nog ver weg, maar nu was hij er al erg dichtbij; 14-12! Nog een beetje doortrainen en dan gaat het er echt van komen!

Brian vind ik steeds beter gaan spelen. Hij probeert de balletjes slim te plaatsen, geeft behoorlijk effect bij de opslag en speelt gewoon een goede eerste spinbal. Als hij nu nog de 2e bal onder de knie gaat krijgen dan zit er meer in dat de ene winstpartij van vandaag.

Jeremy haalde met 2 overwinningen in de poule de hoofdronde. Prima resultaat! In het hoofdtoernooi kon hij met een opgeheven hoofd na een 3-1 nederlaag terugzien op een goed toernooi.

Benjamin was als 1e geplaatst in zijn poule. Door een onverwachtse nederlaag tegen de nummer 2 trof hij in het hoofdtoernooi gelijk Koen van Alebeek. In Hoorn had hij weinig kans tegen Koen, maar vandaag had hij zijn zinnen op meer gezet. In de 1e game kon hij echter geen vuist maken, maar in game 2 en 3 speelt hij grandioos. Na de wat mindere 4e game moet het beslist worden in de 5e game. Doordat Benjamin weer het nivo van game 2 en 3 weet te halen, wordt het een spektakel 1e klas. Zelfs de tafels erom heen worden stil- gelegd, omdat niemand de ontknoping van deze partij wil missen. Op 10-9 heeft Benjamin een matchpoint in handen. Er volgt een lange en memorabele slagenwisseling; Koen lijkt een forehandspin volledig te missen.langs de kant springen we al haast de lucht in, maar.op wonderbaarlijke wijze daalt de bal ineens en komt op het uiterste puntje van de backhandhoek van Benjamin terecht. Benjamin kan met een katachtige reflex de bal nog retourneren, maar Koen pakt uiteindelijk toch het punt en even later de wedstrijd. Benjamin: ik hoop genoten van jouw spel. Als je dit nivo weet vast te houden, zit er nog veel voor je in het vat!

Bjorn kan ondanks het feit dat hij pas een jaartje speelt toch al zeer aardig ballen. Hij haalt de halve finale van de troostronde, waarna hij in een echte thriller net aan in 5 games het hoofd moet buigen. Jongen; prima gedaan. Als je nu ook nog een beetje de zenuwen onder de knie kan krijgen dan gaan die bekers binnenstromen.

Marijn had last van een koude start en kwam hierdoor in het troosttoernooi terecht. Maar zoals een echte diesel betaamt, komt hij daarna langzaam op stoom. Tegenstander na tegenstander bijt in het stof. In de finale treft hij een sterke opponent, maar ook deze jongen loopt zich vast tegen de muur van Rijswijk. Marijn; van harte gefeliciteerd met jouw 1e plaats!

Chantal deed voor het eerst mee aan een ranglijsttoernooi. In de poule weet ze al te zorgen voor een historisch moment; de eerste gewonnen wedstrijd! Hierdoor komt ze terecht in de halve finale van het troosttoernooi. Mede door ijzersterke services weet ze ook die wedstrijd in winst om te zetten en zie.een finaleplaats gelijk bij het debuut! In de finale treft ze een meisje dat al iets verder is met haar slagen, maar ze laat zich niet van de wijs brengen, want na winst in de 2e game pakt ze bijna ook nog de 3e game.
uiteindelijk een prachtige 2e plaats, die de eerste echte beker oplevert. Grote klasse Chantal!
Remco