B/C ranglijst toernooi Nijmegen, daverende verrassing van Alain van Iperen

Dit weekend stond weer in het teken van het ranglijstweekend in Nijmegen. Op zaterdag speelde de C spelers en zondags de B spelers. Hoe ging het met iedereen daar ??

Zaterdag waren Mazyar en Pieter er, Mazyar kwam in de troostronde, en in de vervolgronde leek het goed te gaan. Hij won de eerste game met gemak en ook in de tweede game stond Mazyar veel punten voor. Maar als je tegenstander dan elke bal raak gaat slaan, dan kan zelfs Mazyar hier niets tegen beginnen. Dus na de eerste ronde was het toernooi voorbij.

Pieter liet zijn stijgende lijn op de ranglijst toernooi weer zien. Nu werd hij eerste in zijn poule, dus weer de hoofdronde. En deze keer kwam hij ook de eerste ronde door. In de tweede ronde bleek het toernooi net iets te veel gevraagd te hebben van Pieter. Want er kwamen te veel fouten in zijn spel.

Op de zondag waren we eigenlijk met vier spelers, maar Nanette trok zich een dag voor het toernooi weer terug dus bleven er maar drie over. Chantal speelde niet echt heel goed, maar haalde toch nog in haar poule de tweede plaats. Dus door naar de hoofdronde. En daar bleek dat ze net te kort kwam om de tweede ronde te halen. Ze heeft wel hard gewerkt voor haar punten, maar als het een keer niet gaat dan lukt het ook net niet.

Collin mocht het vandaag proberen bij de B pupillen als A welp. Op zich deed hij in de poule goed mee met een kans op de hoofdronde. Maar door hier en daar wat fouten of een slimme tegenstander, kwam hij niet verder dan plaats 3, dus naar het troosttoernooi. Hierin kwam hij in zijn eerste ronde een andere A welp tegen. Zij maakten van deze wedstrijd een echte wedstrijd, eentje die je niet vaak ziet in een troosttoernooi. Collin kreeg zijn kans om de wedstrijd te winnen, hij had twee matchpoints in de vijfde game. Maar zijn tegenstander pakte elke bal en kon hierdoor er met de winst vandoor gaan.

Alain, deed weer mee bij het welpen toernooi, en ging maar voor één doel naar Nijmegen, het behalen van zijn A licentie, In de poule had hij het af en toe makkelijk, maar ook soms moeilijk. Maar toch een eerste plaats in zijn poule. Hierna werden de tegenstanders één voor één verslagen. Dus rond 16.30 uur stond hij in de finale. Ook hierin liet hij zien dat alleen hij vandaag recht had op de overwinning, zijn tegenstander werd met 3 -0 verslagen en hierdoor heeft Alain zijn A gehaald.

Na Nijmegen hebben we er weer een A speler bij dit seizoen. Alain is de 6e speler met een A licentie. Komt er dit seizoen nog een A 7, of moet we daar tot volgend seizoen op wachten?

Ronald