Assen B- en C-toernooi

In het laatste sportweekend van het jaar 2011. Stond er nog een drukprogramma op het menu. Alle eerst natuurlijk het ranglijst B/C toernooi in Assen. En voor twee spelers nog een internationaal toernooi in Duitsland.

Hoe ging het in Assen ?
Op vrijdag ging er al een groep naar de hondelhoeve toe om daar te overnachten, om zodoende zaterdag fit van start te kunnen gaan. Op het ranglijst B toernooi hadden we drie deelnemers, Bij de meisje junioren wist Nanette dankzij de goede tips van Mazyar de hoofdronde te halen, Maar haar coach was vergeten dat hij optijd terug moest zijn voor de 1e ronde. Dus zonder coach wist Nanette het niet bol te werken. Collin deed vandaag weer mee bij de pupillen en haalde net als op het vorige ranglijst B toernooi de kwartfinale Alleen vandaag moest hij er wat harder voor werken. Want het liep niet helemaal soepel. Wat wel opviel was dat er drie A welpen bij de laatste acht zaten. Dan Chantal. Haar eerste B toernooi van dit seizoen, en hoe deed ze het ? Nou ze deed het zeer goed in de kwartfinale en halve finale bleef ze maar net overeind. Maar dat was wel genoeg om de finale te halen. In de finale kwam ze net te kort om in Assen haar A op te halen. Maar met een tweede plaats was Chantal ook blij.

In de loop van zaterdagmiddag kwamen ook de deelnemers voor zondag naar Assen toe. En konden al zien hoe wij daar als vereniging aan het presteren waren. Misschien was dit wel een motivatie om het zondag nog beter te willen doen.

Op zondag waren de rollen omgedraaid Mazyar speelde en Nanette was zijn coach. En hoewel Nanette best wel streng was tegen Mazyar hielp dit wel. Want ook hij haalde de hoofdronde. Maar na een ronde bleek het voor hem ook over te zijn.

Pieter een topper in de C klasse liet zien dat hij zeer hard vooruit gaat. Waar op het vorige toernooi al een beker werd gewonnen in de TROOSTRONDE ( Pieter hoe kan dit ) Wilde hij dit keer ook weer voor een beker gaan. Zou hij weer voor de troostronde kiezen ? Nee Pieter koos voor een beker in de hoofdronde want die waren lekker groot. En na vele wedstrijden te hebben gewonnen, kwam die grote beker steeds dichterbij. Zo dichtbij dat Pieter in de finale stond. Maar ook zijn tegenstander wilde die grote beker wel hebben. Dus werd het een echte strijd, die Pieter niet won. Maar met de tweede plaats was Pieter ook tevreden, want ook die beker was groot genoeg vond hij.

Dan ons grote talent Dobrila. Sinds dit jaar doet ze aan de belangrijkste toernooien mee en hoe. Vorige week al door in de meerkampen. En vandaag zat er mogelijk ook een stunt in. Want ze was al heel vroeg wakker, rond 7.00 uur stond ze al klaar. Zou ze er vandaag zin in hebben ? In de poule bleek de eerste tegenstander niet zo goed, dus haar eerste potje was binnen. Maar Dobrila wilde meer, want ook de tweede tegenstander kwam er niet aan te pas. En of dat nog niet genoeg was bleek ze ook voor de derde tegenstander in haar poule te sterk. Dus mocht ze een ronde overslaan en zat gelijk in de halve finale. Dobrila zo slim als ze is, deed iets opvallends. Ze ging de wedstrijd van haar volgende tegenstander tellen. En kon zodoende van achter het telbord bekijken wat haar volgende tegenstander allemaal kon. Dit bleek te werken, in de halve finale was ze in de vijfde game te sterk. En zodoende stond ook Dobrila in de FINALE

De Finale, ze wist de eerste game te winnen, nog twee games en Dobrila zou haar A licentie halen. Maar de tegenstander kwam terug in de wedstrijd 1 – 1, het werd zelfs 2 – 1 voor haar tegenstander. Maar niks aan de hand of toch wel. In de vierde game werd het 10 – 1. voor de tegenstander, was Dobrila verslagen. NEE, het werd 10 – 2, 10 – 3, 10 – 4 het werd zelfs 10 – 9. Maar toen ging de bal in het net en bleek ze tweede te zijn geworden.

Dus er is door onze jeugd zeer goed gepresteerd in Assen, allemaal de hoofdronde, en drie maal de finale. Het enige minpuntje kan zijn dat alle finale’s werden verloren. Maar als dat het enige is. Dan mogen jullie best trost zijn op je prestatie daar.

Ronald