Antwerpen-A toernooi: de winnende spelers Collin en Jeremie

Tja, Jeremie en Collin moesten al om 9 uur met hun wedstrijden beginnen in Antwerpen, dus dat werd (tot grote schrik van Jeremie) een vroegertje. Om 6.30 uur stonden we bij Jeremie voor de deur. De reis verliep voorspoedig en we reden om 8.00 als eerste de parkeerplaats op. De toernooileiding kwam gelukkig vlak na ons binnen, en na de betaling konden de jongens gaan inspelen (klinkt lekker hol zo’n lege zaal).

Collin speelde een driekamp en de winnaar speelde de finale tegen de winnaar van de andere driekamp. Gelukkig speelt Collin vaak zijn beste wedstrijd als eerste en dat was een geluk, gezien de sterkte van de linkshandige Sascha Glass. De eerste game ging met 7-11 verloren, maar Collin vocht zich sterk terug en won vervolgens met 11-7 en 11-5. De vierde game ging naar Sascha met 11-13 en zo kwam het aan op de 5e game die heel spannend werd en uiteindelijk met 15-13 naar Collin ging.

Collin won zijn 2e partij met 3-0 van Lenn Lembreghts en moest vervolgens in de loop van de ochtend de finale spelen tegen Laurens Devos (waar Sjoerd laatst nog met 2-3 van heeft verloren). Laurens speelde heel erg goed (linkshandig, fantastische spin en dito spelinzicht) en Collin kreeg derhalve tafeltennisles. Het werd 2-11, 3-11 en 4-11 en Collin kon een zilveren medaille ophalen.

Jeremie moest gelijktijdig met de driekamp van Collin direct de finale spelen bij de junioren. Ook dit werd een hele mooie en spannende partij, waarbij Jeremie uiteindelijk aan het langste eind trok en met 3-2 won.

Ed