Andro Team cup

Afgelopen weekend gingen nog een aantal spelers naar Sundern om mee te doen aan de Andro team cup. Op zaterdag waren er teamwedstrijden, en onze teams deden het goed. Bij de junioren deden Max en Sjoerd mee als team. In het begin liep het nog een beetje stroef als team. Maar door de ervaring van Sjoerd ging Max ook steeds beter spelen. Waardoor ze aan het einde van de dag op de eerste plaats stonden. Bij de kadetten waren wij met twee teams. Sander en Nolan en Elwin en Arjan. In een zeskamp bleken beide teams goed mee te kunnen. In de onderlingen wedstrijd, maakte de teams er een echte strijd van. Na vier wedstrijden stond het 2 – 2 en in de laatste wedstrijd moesten Sander en Arjan tegen elkaar. En ook deze wedstrijd was spannend. En na bijna 2 uur spelen stond het 3 – 2 voor het team Elwin, Arjan. Maar beide teams hadden nog kans op het toernooi te winnen, alleen wist een Duits team in de laatste twee speelronde┬┤s al onze twee teams te verslaan. Hierdoor werden Elwin, Arjan tweede en Sander,Nolan derde.

Op zondag waren de enkels en de dubbels. In het enkelspel had iedereen een kans op de eindoverwinning. En gezien de prijzen van gisteren werden er dus geen kadootjes gegeven ook niet aan teamgenoten. Want iedereen wilde weer voor zo’n prijs gaan. Bij de junioren was Sjoerd gewoon goed bezig, pas in de halve finale stond er iemand tegen over hem, die gevaarlijk kon zijn. Er kwamen ook nog wat andere Duitse spelers naar deze wedstrijd kijken. Maar die bleken meer fan te zijn van Sjoerd dan van de tegenstander. Dus deed hij nog een stapje extra om ze fans niet teleur te stellen. Hierdoor kwam hij in de finale, en met zoveel extra steun kon hij ook de finale naar zijn hand zetten. En pakte hij ook in het enkelspel de titel.

Bij de kadetten waren we met ze drieeen. De toernooileiding had ze zo goed ingedeeld dat ze pas aan het einde van het toernooi tegen elkaar konden komen. Dit gebeurde ook, in de halve finale moest Nolan tegen Arjan, waar Arjan in het team toernooi van Nolan won, was het vandaag weer andersom. Dus Nolan stond in de finale. Max speelde in de andere halve finale tegen een Duitse speler. En ook Max wist zich met steun van een paar fans zich te plaatsen voor de finale. Om een podiumplaats moest Arjan het opnemen tegen de verliezer van de wedstrijd van Max. En Arjan deed er alles aan om er een Nederlandspodium van te maken. Het moest wel van heel diep komen, en hij moest er flink voor knokken maar hij wist de wedstrijd wel te winnen

In de finale Max – Nolan, pakte Max de eerste game, ook in de tweede game had hij kansen. Maar Nolan knokte voor elke kans en pakte zo met 11-9 de tweede game. In de derde en vierde game was er een speler die de controle kreeg van de wedstrijd, en wat de ander ook probeerde lukte het hem niet om de controle terug te krijgen. De winst in de finale ging naar Nolan en Max werd tweede.

Bij de pupillen lagen we ook lang op koers voor een Nederlandse finale. Alleen Sander maakte een fout in de halve finale en moest zich via de kleine finale nog een plek op het podium spelen. En dit deed hij ook zeer goed. Dus een mooie derde plaats voor hem Elwin bleek vandaag gewoon voor iedereen te sterk. En pakte zo de eerste plaats.

Er werd ook nog een dubbelspel gespeeld. En ook hier vielen de volgende dubbels in de prijzen Nolan, Arjan eerste bij de kadetten. En Elwin,Sander eerste bij de pupillen.

Dus mogen we na afloop van dit toernooi wel spreken over een geslaagd toernooi. Want onze spelers hebben dit weekend voor bijna e 100,00 aan prijzengeld bij elkaar gespeeld, wat ze ook weer gelijk besteed hebben in de Andro shop op het toernooi.

Ronald