Alexandria oktober

Vandaag 23-10-2011 waren weer de Alexandria open in Rotterdam,altijd een gezellig toernooi.Wie deden ermee Sinan, Dylan,Sander,Charlie, Pieter en Colin. Vanaf een uur of negen kwam iedereen binnen druppelen.Er waren 4 klasses A,B,C,D. En er werd om 9.45 uur begonnen met de wedstrijden Pieter en Collin zaten bij elkaar ingedeeld, Charlie en Sinan zaten wel in de zelfde klasse maar beide in een andere poule dus die zouden alsnog niet tegen elkaar spelen. Sander en Dylan zaten wel bij elkaar in de poule.Er waren 6,7,8 en 9 kampen er werden dus veel partijen gespeeld. Iedereen kon goed mee en speelde lekker zijn potjes.In de middag waren alleen Collin en Pieter door ,Collin in het hoofdronde en Pieter in de troostronde.De andere jongens lagen eruit alhoewel ze toch goed hadden gespeeld en div.partijen gewonnen hadden.

Hans

COLLIN NET NIET IN DE PRIJZEN BIJ OPEN ALEXANDRIA JEUGD TOERNOOI

Vandaag was Collin één van de Steeds Hoger/TSB spelers, die deelnam aan het Open Alexandria Jeugd Toernooi in Rotterdam. Hij was ingedeeld in de competitieklasse Landelijk/Promotie/1e klasse, waarin eerst in de ochtend werd begonnen met 2 zevenkampen, waarna in de middag de nr’s 1 t/m 3 doorgingen voor de plekken 1 t/m 3 in een zeskamp (de overige spelers speelden door in een troosttoernooi).

Collin begon tegen Joey Maesen van Dordrecht. Na een 2-0 voorsprong in games, verloor hij alsnog in vijfen, maar de rest van de wedstrijden won Collin, inclusief een hele goede partij tegen Kees Prins van A’66. Omdat Collin, Kees en Joey alledrie maar 1 partij hadden verloren, ging op onderling resultaat de 1e plek naar Kees, de 2e plek naar Collin en de 3e plek naar Joey.

In de middag bestond de kampioenspoule uit Kees, Collin, Joey en uit de andere ochtendpoule Fabio Fischer van A’66, Nolan Schultz van Avanti en Mathijs Campman van De Treffers. Collin speelde die middag fabelhaftig (zeer aanvallend, goede overnames, bewoog goed en bij vlagen messcherp). Hij stond na drie partijen op 3 maal winst, inclusief winst op Joey (na een 0-2 achterstand) en won in vijfen van Nolan. Toen moest hij weer tegen Kees Prins en verloor deze, nu wel, net in vijfen. Tegen Fabio was het letterlijk alles of niets. Bij winst de 1e plek en bij verlies de 4e plek. Het werd een verlies in vijfen en kwam in punten gelijk met Kees Prins, maar op onderling resultaat werd Collin 4e.

Het toernooi was voor Collin een leerzame en goede voorbereiding op Namen volgende week en het A-toernooi in Berkel volgende maand.
Ed