Al het nieuws van het weekend: ipong op school, CL en Masters in Zoetermeer, Meerkampen in Almere

Het was deze week een lang en druk weekend voor iedereen. Want het begon al op vrijdagmorgen toen Micha naar de Shalomschool was gegaan. Om daar aan de kinderen van groep 5 t/m groep 8 tafeltennisles te geven op de mini tafels. Dit keer kwamen er zo’n 100 kinderen achter de tafel.

En op vrijdagavond gingen 5 mensen naar Zoetermeer om toptafeltennis te zien. Want er was een champions league wedstrijd tussen Heerlen en Berlijn. De mensen die er naar toe zin geweest hebben genoten van de avond.

Op zaterdag hadden we ook een druk programma zo speelden er vier spelers mee in het kerst toernooi van Vriendenschaar. Hoe het ze afging kan je lezen in het verslag van Hans Vierling verder op de site.

Maar er gingen ook spelers en ouders naar Zoetermeer om te kijken bij de masters. En ook hier werden wat leuke dingen gedaan. Zo won Benjamin 50 euro bij de ipong wedstrijden. Maar voor een iemand kon de dag niet meer stuk in Zoetermeer. Want Pieter, ja onze Pieter uit team 6 kreeg een echte masterclass les van Michael Maze. En als je nu afvraagt wie is dat?? Nou hij is Europees Kampioen in het enkelspel.

En dan blijft er nog een dag over van het weekend en dat is de zondag. En vandaag waren er de kwart finales van de jeugdmeerkampen in Almere. we gingen er met 8 spelers heen, en we hoopten natuurlijk dat we niet te veel spelers zouden verliezen in deze ronde. Maar dat er toch een aantal door zouden gaan naar de halve finale. Nou er gingen gelukkig een aantal spelers door naar de halve finale. Alleen werd het er geen één, geen twee. Je zou denken zullen het er dan drie zijn, nee dat is ook fout. Want met nog een wedstrijd te spelen wisten we dat er al zeven van de acht spelers door waren naar de halve finale. Alleen was het nog even afwachten, omdat Eric als laatste zijn partij speelde en won. Alle acht onze spelers zijn door naar de halve finale. Dus het mag best wel een keer gezegd worden dat de trainers,coachen en ook de ouders tevreden zijn over de resultaten van Chantal, Nanette, Romy, Stephan, Eric, Benjamin, Sjoerd en Tim.

Het is nu te hopen dat er van de acht spelers er wel een aantal in Februari zich plaatsen voor de finale. Dit zal wel wat moeilijker zijn, maar ze gaan er wel voor.

Ronald