Afdelingsfinales Meerkampen

Op zondag 5 november was de afsluiting van de voorronde’s middels de finaleronde bij Docos. We waren aanwezig met 5 deelnemers; bij de junioren Matthijs en Ernst, bij jongens pupillen Colin en bij meisjes pupillen Nanette en Romy.

Na een lange spannende dag waren de resultaten aardig te noemen; Romy (4e) en Nanette (6e) konden zich plaatsen voor landelijke ¼-finales. Colin liet zien, dat je partijen ook kan winnen als je niet echt goed speelt. Met een 2e plaats gaat hij ook door.

Matthijs en Ernst zaten in een achtkamp en moesten spelen voor de eerste 3 plaatsen. Na 6 ronden was er nog niks duidelijk. Matthijs moest tegen Joey (FVT/AA-Drink), waarvan hij vorige week won; niks aan de hand zou je zeggen. Maar Matthijs trok vandaag helaas aan het kortste eind. Eruit of niet? Er waren nog 3 wedstrijden en hij had nog een kansje, maar zag die net aan zich voorbijgaan. Dus nu was duidelijk dat we een speler kwijt waren.

Ernst won er 5 op rij en dan kan je denken dan ben je er al, maar hij moest in de laatste partij wel opletten anders kon hij er nog steeds uit vliegen. Hij verloor echter met 3 – 0 en zou hij nu door zijn of ook naar huis mogen? Na driftig rekenwerk van de geleerden kwam het antwoord; Ernst was 3e en door! Maar is Ernst ook echt door? Dat is nu de vraag. Volgens de afdeling, waarbij Jetty de meerkampen regelt, is Ernst door. Als we even gaan rekenen dan zijn we er nog niet zo zeker van. Want voor de afdeling zijn er 17 plaatsen; we hebben 10 A-spelers en er waren al 8 plaatsen vorig week uitgedeeld en vandaag 3. Dat betekent 10 +8+3 = 21.dan komen we er al 4 tekort!?! Laten we hopen, dat de afdeling het bij het juiste eind heeft, maar dat zien we wel in december. Vooralsnog gaan we uit van een man, een man, een woord, een woord.

Per saldo gaan we op 9 december met een afvaardiging van negen jeugdspelers naar de landelijke ¼-finales in Nijmegen, namelijk Han (reeds geplaatst), Ernst, Romy, Nannette, Gwen (reeds geplaatst), Stephan (reeds geplaatst), Colin, Sjoerd (reeds geplaatst) en Marnix (reeds geplaatst). Ronald