A-toernooi Hasselt

Ook dit weekend stond weer in het teken van de voorbereiding. Nu waren we met Sjoerd, Tim en Stephan naar Hasselt.

Om 10.00 uur speelden zij de heren C klasse. En omdat Sjoerd op de Belgische toernooien uitkomt voor Afp Antwerpen, kwam hij in een poule samen met Tim.

Voor zowel Tim als Sjoerd waren dit hun eerste wedstrijden dit seizoen. En dat was hier en daar wel te merken. Want het ging allemaal niet zo soepel. In hun poule van vier werd Sjoerd tweede en Tim derde. Dus konden ze gaan wachten op hun volgende toernooi van die dag.

Stephan speelde ook om 10.00 uur en bij hem zag je dat hij al wedstrijdritme had. Want hij stond best wel goed te spelen. Maar ook hij werd in zijn poule tweede dus kon ook hij gaan wachten.

Rond 17.00 uur werden de heren weer omgeroepen om achter de tafel te gaan staan bij de heren B. En door af en toe te spelen in de tijd dat ze moesten wachten, waren ze er wel klaar voor. Ook al was dit toernooi sterker dan hun eerste toernooi. Ze lieten alle drie goed spel zien, omdat ze gewoon lekker vrij konden spelen, zonder de verwachting om door te komen in de poule.

Het enige dat opvalt is dat de Belgische spelers al veel langer met dit seizoen bezig zijn dan de Nederlandse spelers. Dus is dit ook weer een goed leermoment om mee te nemen naar de voorbereidingen op het volgende jaar. Volgende week gaan we weer op pad. Want dan spelen de afdelingspelers in Katwijk bij het rijnsoevertoernooi en we zullen ook in Hoeselt aanwezig zijn.

Ronald