A-toernooi Blegny (België)

Het afgelopen weekend stond het A-toernooi van Blengy op onze agenda. Blegny is een plaatsje vlakbij Luik, met een zeer mooie tafeltennishal. De volgende spelers gingen als voorbereiding op de competitie hierheen: Romy, Benjamin, Marijn, Sjoerd, Jeremie en Laurens.

Op zaterdag was er het senioren toernooi. In de serie C speciaal, kwamen Romy en Laurens niet door de poule heen. De anderen begonnen aan het toernooi in de klasse D4 – E en dit was voor een aantal de eerste wedstrijd na de vakantie dus was de verwachting ook niet zo groot voor deze klasse. Het tweede toernooi van die dag was het E – Nc Hierin kwam Sjoerd en Marijn tot de halve finale de andere kwamen ook beter uit de verf, maar helaas bleven Benjamin en Jeremie in de poule steken. Rond 4 uur begonnen ze met het C0 – C2 toernooi Romy liet zien dat ze in de ochtend gebruikt had om in te spelen. want nu ging ze met een prijs naar huis toe. Laurens speelde ook beter als in de ochtend en dat werd aan het einde van het toernooi ook beloond, niet alleen met de eerste prijs, maar ook met 40 euro.

Op de tweede dag waren we ook weer aanwezig. Bij de jeugdtoernooien lieten we goede resultaten zien. Zo speelden Marijn en Jeremie veel beter dan de dag er voor en zouden ze bij hun laatste toernooi bij de junioren nog meer laten zien. De kadetten klasse werd gewonnen door Laurens en een 3e plaats voor Romy. De pupillen klasse kende ook een mooi eind resultaat. Benjamin speelde voor plaats 3/ 4 en won door zijn inzet een verdiende 3e plaats. Sjoerd haalde de finale en na een 2 – 0 achterstand haalde hij er nog een 5e game uit. Deze game kreeg ook de aandacht van Lauric Jean omdat de pupillen toen een hoog nivo lieten zien. Maar helaas kon Sjoerd zijn kans niet pakken in de vijfde game en verloor die met 11 – 13. Bij het laatste toernooi op zondag deed Laurens weer van zich spreken. in de klasse heren C haalde hij weer de finale. En met een ittf scheidsrechter als teller is het toch een toernooi wat je op je naam mag schrijven en dat deed hij dan ook. Omdat hij dit toernooi won kreeg hij weer 40 euro. We gingen dus terug naar Nederland met aan prijzen: 80 euro en 6 t-shirts.

Ronald