Sjoerd is hoogste A-welp in A-toernooi Berkel, Gwen en Romy boeken resultaat

Zondag 11 november 2007 vond het ranglijst A-toernooi plaats in Berkel en Rodenrijs. Het A-toernooi is een landelijk ranglijsttoernooi voor jeugdspelers met een A-licentie. Hier konden de A-spelers van Steeds Hoger/TSB (Gwen, Romy, Sjoerd) weer laten zien waar ze staan in vergelijking met alle andere A-licentie spelers.

Voor Gwen was het hard aanpoten tegen speelsters die zich sterk ontwikkelen op deze leeftijd. Toch bleef ze stabiel en soms steeg ze boven zichzelf uit. Het was een plezier om naar te kijken hoe ze een belangrijke tweede wedstrijd won.

Romy heeft net haar A-licentie verworven in Hoorn. Toch kent ze al veel van haar tegenstanders. De derde wedstrijd tegen Anthira was er een om in te lijsten. Terugknokken bij een 10-9 achterstand en dan toch nog de wedstrijd winnen. Het publiek had deze overwinning van Romy niet verwacht.

Sjoerd deed als welp mee met het gecombineerde welpen en pupillen toernooi. Hij was als hoogste welp in de volgorde van spelers geplaatst. Dit zorgde ervoor dat hij een wedstrijd meer moest spelen dan de andere welpen. Maar er was ook een voordeel, want in zijn derde ronde kwam hij hierdoor Hugo Elsing tegen, een oude bekende. Hier had Sjoerd in het verleden al een aantal spannende wedstrijden tegen gespeeld, maar nog niet eerder van gewonnen. Maar eens moet de eerste keer zijn, en deze keer speelde Sjoerd Hugo van tafel met een 3-0 overwinning, op een koele manier. Omdat zijn concurrenten bij de A-welpen (Laurens van Raadshoven en Stellan Smid) in de derde ronde verloren van runner-up pupillen, was hij hiermee gelijk de hoogste A-welp in de eindrangschikking. Maar een hoge plaats moet je verdienen, en in de laatste ronde trad hij aan tegen Cody van Asbroek, een eerstejaars A-pupil. Dit werd een spannende wedstrijd in vijven, maar Sjoerd trok aan het langste eind en werd 11e van het toernooi. Als hoogste A-welp ging Sjoerd met de beker naar huis. Dit was verdiend door 2 overwinningen op A-pupillen (Hugo Elsing, Cody van Asbroek) , 1 overwinning op een A-welp (Bas Hergelink), 2 verliespartijen tegen tweedejaars A-pupil Carlos Hodge en 1 verliespartij tegen eerstejaars A-pupil Jordi van der Schoot.
André Sjoerd is winnaar Welpen A, Berkel en Rodenrijs 2007 12 november 2007
foto André Vaders