B-ranglijst en Welpen D toernooi Hoorn

Zondag 24 oktober waren de junioren B en de welpen aan de beurt. Bij de junioren drong Max door tot de hoofdronde. Max lootte Maurice (onze vriend van Combat). Hij kwam 2-0 voor, maar….we zeggen niets meer. Matthijs was niet 100% fit. Ondanks deze tegenslag kon hij in de troostronde nog wel 2 partijtjes winnen, maar toen was de pijp leeg.

Bij de jongens welpen kwamen Rowinder, Rick, Sjoerd en Collin aan de start. Rowinder is nog niet zo ervaren. Hij speelde best wel goed, maar hij kwam niet verder dan de 1e ronde van het troosttoernooi. Marnix zat in een erg sterke poule en werd 4e. Maar hij dacht bij zichzelf: “Wat Arthur bij de junioren C kan, dat kan ik beter!”. Met elke ronde in het troosttoernooi begon hij beter te spelen. In de finale haalde hij zelfs een klinkende overwinning! Grote klasse.

Alle anderen haalden het hoofdtoernooi! Rick (je ziet hem elke week beter worden) en Sjoerd vonden hun Waterloo in de 1/8-finales. Voor wat betreft Sjoerd was het een beetje broedermoord, want hij moest tegen Collin spelen. Ondanks goed spel van de pas 7 jaar oude Sjoerd (jongen; jij komt er wel!) trok Collin zoals verwacht aan het langste eind. In de 1/4-finale moest Collin vervolgens spelen tegen een jongen van Docos. In de competitie verloor hij kansloos met 3-1, maar Collin liet zien dat hij mentaal en speltechnisch nu echt de stijgende lijn te pakken heeft. Een overwinning van formaat viel hem ten deel. Papa Leen zat overigens wel met hartkloppingen op de bank, maar dat terzijde! Helaas was zijn tegenstander in de 1/2-finale net even te goed, maar met deze vorm en wedstrijdmentaliteit is het slechts een kwestie van tijd.

Bij de meisjes welpen maakten Romy en Gwen hun hoge ranking waar en drongen door tot het hoofdtoernooi. Romy speelde in de 1/8-finale een klassepartij. 2-0 achter tegen een defensief ingesteld meisje, maar toch met 3-2 winnen is gewoon ijzersterk. Helaas strandde ze in de 1/4-finale. Gwen speelde in de poule een beetje wisselvallig, maar eenmaal in het hoofdtoernooi begon ze haar beste spel te spelen. Vooral de zege in de 1/4-finale op de nummer 3 van de ranglijst was er één om in te lijsten. In de 1/2-finale moest ze tegen het meisje, dat Romy had verslagen. Helaas kon ook Gwen niet tegen haar op.

Een tevreden, maar vermoeide verslaggever (Remco).