Verslag Antwerpen open

Op zondag 10 september gingen we aan het eind van onze oefensessie naar België om daar laatste puntjes op de i te zetten. We waren met een grote groep; bij de junioren kwamen Han en Ernst niet door de poule heen. Hier was niet opgerekend, maar ja dan heb je altijd Max en Matthijs nog dus konden we verder spelen bij de junioren. Matthijs speelde goed tot de halve finale want daar stond Max tegen over hem. Matthijs liet zich niet gek maken en won toch wel overtuigend. In de finale speelde hij tegen een zijn nieuwe team genoot en ja wat Matthijs ook probeerde Marco was gewoon die dag beter en won hij terecht het toernooi. Matthijs had wel 15 euro aan prijzengeld in de knip. Bij de kadetten kwam Jesse aan de start en hij liet zien dat hij elke week beter wordt; een mooi derde prijs voor hem dus. Bij de pupillen ging het wat minder. Colin en Rick moeten nog even internationaal op de bank plaats nemen maar jullie tijd komt nog wel. Bij de welpen laat Sjoerd zien dat hij tot de beteren behoort in zijn leeftijd. Alleen kan je ook wat pech hebben als je met ze drieën gelijk eindigt en ook in games en je hebt in punten 58 -58 en de nummer 1 in de poule 57 – 52 (want die won een game met 11 – 2) dan heb je pech, maar ook hier leer je van.

Dan de dames, want die waren er ook. Romy en Nanette laten zien dat ze in de pupillen iets kunnen maar er zijn ook Belgen die dat doen. In de poule werden ze alle twee tweede en Nanette kreeg de derde prijs.

Nu denk je een toernooi en we hebben niemand die eerste wordt??? Dan heb je het mis, want als laatste hebben we altijd Gwen als troef achter de hand en nu liet ze eens zien dat ze vanaf de eerste wedstrijd er kan staan en de tegenstanders hebben dan het nakijken. Dus weer een internationale titel mee naar Rijswijk, want bij de meisjes welpen ging de titel naar Gwen!

Na een te lange pauze begon het senior toernooi. Het liep wat fout in de organisatie dus liep het toernooi iets uit. Maar na afloop kunnen we wel zeggen dat onze spelers klaar zijn voor competitie. Ronald