“Tafeltennis is makkelijk, totdat je tegen een goeie moet spelen”

Afgelopen maandag 29 januari was de sportprijs uitreiking van de gemeente Rijswijk. Sjoerd Vaders was door het bestuur van Steeds Hoger /TSB voorgedragen en de gemeente Rijswijk heeft hem genomineerd voor de jeugd sportprijs individueel. Het was een grote happening in het wijkcentrum Stervoorde, compleet met televisiecamera’s, fotografen/journalisten, wethouders en een live radiouitzending. Iedereen kon van te voren via internet op Sjoerd stemmen en heel veel mensen hebben de moeite genomen om dat te doen. Hartelijk dank daarvoor!

De avond zelf was goed georganiseerd met een vlotte presentatie door ervaren televisie/radio interviewers. Sjoerd was de eerste individuele sporter die gepresenteerd werd en bovendien de jongste. Hij had daar geen moeite mee en voor een publiek van een paar honderd man legde hij uit wat er bijzonder is aan tafeltennis. Hij vertelde de interviewer het volgende: “Tafeltennis is makkelijk, totdat je tegen een goeie moet spelen”. Met deze haast Cruijffiaanse wijsheid nam hij het publiek moeiteloos voor zich in.

De sportprijs werd gewonnen door een wielrenner met Europese prijzen: Maurice Vrijmoed, en de publieksprijs (meeste stemmen op internet) door de sympathieke rolstoel basketballer Daniel Jakovlev. Al met al een leuke ervaring en een goede promotie voor de sport en voor het tafeltennis. Wie zal het volgend jaar worden voor Steeds Hoger/TSB?
André