Nahe cup Duitsland

Op vrijdagavond kwamen we aan in de sporthal waar het allemaal moest gebeuren dit weekend. We waren vroeg dus konden we een goede slaapplaats zoeken in de hal. Op vrijdagavond werd er nog wat gespeeld (krijgen ze er nooit genoeg van). Later op de avond kwamen de kaarten en werd er een spel poker gespeeld. Op dezelfde avond was er ook nog wijn proeven; ja en als je in een regio bent kan je niet laten om mee te doen. Dus er werden 14 flessen wijn geproefd. Na afloop kwam er wat Duitsers van vorig jaar bij ons zitten en werd er flink gezongen. Alleen weten sommigen nog steeds niet wat ze zongen. Toen de zon weer bijna wakker werd en het tijd was om op te staan namen wij nog even wat rust zodat we weer de volgende dag konden vlammen.

Het toernooi zelf want daar kwamen we toch voor. We hadden een gast meegenomen. Zijn naam zal je verderop wel vaker tegen komen. We begonnen met de junioren. Hier waren Ernst, Jesse en Max voor ingeschreven. Ze lieten zien dat ze al aardig getraind hadden en de vorm al aardig te pakken hebben. Ernst speelde een partij van zeer hoog nivo, het is wel jammer dat hij hem verloor. Max had een coach die hem naar de kwart finale bracht; de naam van de coach was Ad Trömer! Jesse speelde ook al goed maar Jesse moet nog geduld hebben om hier te kunnen vlammen. Wie weet volgend jaar? Bij de schuler b klasse waren Nanette en Laurens van de partij. Hierin lieten ze beiden zien dat ze een hoop talent hebben, want als je pas weer twee dagen in training bent en dan zo achter de tafel je wedstrijden speelt met goed tot af en toe zeer goed spel kun je wel tevreden zijn over jezelf. Ook waren er wel simpele ballen mis, maar dat hoort er bij bij een opbouwfase. Toen werd er gespeeld in schuler a klasse hier hebben we een dubbel gezien die elkaar best goed aanvoelen. En zo zie je maar dat het in de dubbel gaat om samen spelen, want Jesse en Laurens maakten er een lange dag van. Rond tien uur kon Laurens pas richting jeugdherberg voor zijn bed. Maar voor Jesse was de dag nog niet afgelopen, want samen met Micha, Ernst en Max deed hij mee aan het nachttoernooi en dat werd ook nacht voor dat we weer klaar waren.

Op zondagochtend om 6 uur was de finale maar toen lagen wij al op een oor om te rusten voor het senioren- toernooi. Hierbij kwamen er nog twee spelers in actie. Stephen Trömer had weer zin om mee te doen, maar wie had gedacht dat Ad Trömer ook achter de tafel zou komen had het goed! Bij de heren c klasse werd goed gespeeld. Helaas kwam alleen Laurens door de poule heen en mocht tegen een Klaas Vaak laten zien wat hij kon. In de kwartfinale verloor hij net in de vijfde game zijn wedstrijd maar hij heeft het toernooi zeer goed gespeeld.

Op zondag om 4 uur begint er dan gewoon nog een toernooi. Bij heren b kwamen Micha en Ernst tegen goede spelers lekker in hun spel ook zijn ze hier net nog een maatje te klein voor. Maar voor dat we met uitslagen komen nog even twee dingen. Op vrijdagavond na wijn nummer 14 heeft Ronald afgesproken om samen met een Duitse speler volgend jaar het nacht toernooi te dubbelen. Hij kan er niet meer onderuit, want de wedstrijdleiding was ook getuige van deze afspraak. Dus wil je dit zien moet je volgend jaar ook mee. En dan het laatste punt. Op zaterdag stond Ernst opeens in te spelen met een Duitser en Ronald kende hem; deze jongen bleek het toernooi bij de junioren te winnen en bij heren a tweede te worden en Ernst beweerde dat die jongen hem had gevraagd om in te spelen!

Maar nu de uitslagen

Dubbel Schuler b 1-e Laurens / Kolschenbach
enkel Schuler b 2-e Laurens
dubbel Schuler b 2-e Laurens / Jesse
dubbel Schulerin a 2-e Nanette / Fahler
enkel Schulerin a 3-e Nanette

Overige uitschieters

Jungen enkel: Ernst 1/8 finale
Jungen enkel: Max 1/4 finale
Schuller a enkel: Laurens 1/8 finale
Heren b: Micha 1e ronde zeer goed gespeeld
Heren c: Stephen wint partij in de poule
totaal van Jesse zeer goed gespeeld maar ontzettend moe
Heren c: dubbel vader en zoon Trömer

Op zondag werd er ook dames gespeeld. Hierbij was Nanette van de partij en ze liet zien dat ze dames c al aardig aan kan. Nu nog iets slimmer achter de tafel zijn en dan ga je volgend jaar gewoon voor de prijzen

uitslag Nanette
dames c zeer goed
dames d kwart finale

En zo leer je ook wat Duits Ronald