Jeugd

Welkom op onze website en leuk dat je hier informatie wilt lezen over onze gezellige vereniging. Ik en de leden van de jeugdcommissie hopen je binnenkort dan ook te zien in onze accommodatie. Wij beschikken over 2 aparte zalen waar 10 tafels klaar staan om door jullie bespeeld te worden. En wil je na afloop iets drinken of eten , dan kan dat in de kantine. Onze jeugdafdeling heeft op dit moment vijf teams . 3 doen er mee met de regionale jeugdcompetitie en 2 teams spelen mee in de landelijke jeugdcompetitie. Het is echter geen verplichting om deel te nemen aan de competitie. Naast trainingen en competitie-spelen doen we ook gezellige dingen zoals barbecue, ouder-kindtoernooi, junior-seniortoernooi en nog veel meer.

Kom langs en speel mee ! En uiteraard zijn ook je ouders van harte welkom. De koffie staat klaar. Je hoeft niet direct te besluiten om lid te worden. Speel lekker 4 keer mee en laat ons dan weten of je lid wilt worden . En als er vragen zijn dan beantwoorden wij die graag.

Waarom kiezen voor tafeltennis ?

Tafeltennis is een actieve sport die door miljoenen mensen op de wereld wordt gespeeld. Het is een ontspannende bezigheid die gezelligheid biedt, veel sociale contacten oplevert en ook nog eens heel goed is voor de gezondheid. Tafeltennis verbetert en versterkt onder andere:

  • Je oog-handcoördinatie ( je moet snel kunnen reageren)
  • Je evenwicht ( als je niet goed in balans staat, kom je nooit op tijd bij de bal)
  • Je spieren van zowel je boven- als je onderlichaam (alles beweegt mee)
  • Het is een uistekende cardio-vasculaire oefening ( je versterkt je hart waardoor deze minder snel slijt)

Tafeltennis is ook een mentale uitdaging want je moet in zeer korte tijd beslissingen nemen (bijvoorbeeld welke service, hoe sla je de bal terug, met welk effect), tactisch en strategisch plannen ( hoe ontregel ik het spel van mijn tegenstander) en verhoogt daarmee ook je concentratie en het korte termijn geheugen.

Tafeltennis is ook een sport die geen afgelastingen kent wegens weersomstandigheden want het is altijd droog en “zonnig” binnen. En het is vrijwel een blessurevrije sport.

Tot slot: het is gezond voor lichaam en geest !!! Dus wanneer kom jij meedoen ?