Jeugd 2 pakt 7 punten, samen met Sjoerd

Zaterdag 22 maart j.l. was er een wedstrijd voor Jeugdteam 2 tegen Bit.nl uit in Ede, in de landelijke B competitie. Omdat de kopman Ernst volgende week niet kan spelen, was de wedstrijd verplaatst naar deze zaterdag. Michiel kon daardoor niet meespelen en daarom viel Sjoerd voor hem in. Sjoerd is een tweedejaars welp en speelt normaal in de 1e klasse afdeling.

Voor het tweede jeugdteam is de competitie ongewoon spannend en ieder punt telt nu mee. De bovenste ploeg Elan staat op 9 punten afstand met 1 wedstrijd meer gespeeld. Ieder punt erbij is dus weer dichterbij de koploper en het kampioenschap. Over twee weken (5 april) spelen zij uit tegen de koploper Elan.

Ernst begon de wedstrijd en haalde het eerste punt binnen. Toch leek hij een beetje afwezig met zijn gedachten. Hij was niet nauwkeurig genoeg in de moeilijke langzame ballen. Zijn harde topspins waren onhoudbaar, maar ook niet allemaal precies op de juiste plek. Zijn blik draaide zo nu en dan wat afwezig weg en soms zat hij wat voor zich uit te staren. Een dubbeltje voor zijn gedachten zou hem vandaag rijk gemaakt hebben. Zijn tweede wedstrijd ging misschien mede hierdoor wat ongelukkig verloren, een kostbaar punt. Zijn derde wedstrijd was weer als vanouds en werd overtuigend gewonnen.

Eric is een vaste en betrouwbare kracht geworden voor het team in deze klasse. Zijn spel straalt zelfvertrouwen uit en tegenwoordig worden ook de laatste belangrijke punten zeker en vastberaden binnengehaald. Hij heeft een duidelijke groei in zijn spel gemaakt in een korte tijd. Niet voor niets won hij al zijn vier wedstrijden in deze wedstrijd, drie enkels en de dubbel.

En dan Sjoerd. Vooraf was hem de opdracht gegegeven om in ieder geval 1 game te winnen. Dat was al vlot gebeurd, want gelijk zijn derde game had hij hem te pakken. De lange noppenspeler stond hierna wat sip te kijken. Maar door het passieve spel van de tegenstander en zo nu en dan een haal, kreeg Sjoerd geen grip op het speltype. De tweede tegenstander keek ook al op zijn neus toen Sjoerd een game van hem afpakte. Dit was goed terugkomen, want de eerste game ging heel vlot verloren in 11-1. Maar daarmee was de kous nog niet af. De derde speler van Bit.nl had een speltype dat Sjoerd wel lag. Geplaatste ralleys zijn zijn favoriet, en als een tegenstander dit niet kan ombuigen maakt Sjoerd een kans. De eerste game was gewonnen voor Sjoerd. De jongen was zo van streek en zo ongelovig dat ook de tweede en de derde game voor Sjoerd waren. Sjoerd eerste gewonnen wedstrijd (3-0) in een landelijke klasse. Met een percentage van 33% in landelijk B en 55 % in de eerste klasse maakt hij nu een goede indruk.

André