B/C jeugd ranglijsttoernooi Assen

Afgelopen weekend 8 en 9 december waren we in Assen voor het ranglijst toernooi. We vertrokken op vrijdagavond al en verbleven in het bekende Langelo. Hier kwamen we er achter dat Sjoerd zijn batje was vergeten. Maar geen nood, zijn reserve spullen had hij wel bij zich. Dus de reis was niet voor niks gemaakt.

Op zaterdag hoefde alleen Sjoerd achter de tafel te komen. Want er hadden weer een paar spelers zich afgemeld. Sjoerd was in zijn poule 1e en dat betekende hoofdronde. Hierin won hij de eerste ronde, maar op een manier die wel vreemd is. Zijn tegenstander stond met 2 – 1 in games voor en de vierde game met 8 – 2 achter. En eigenlijk was er niks aan de hand. Maar door het ingrijpen van de coach moest de tegenstander opgeven. Later bleek dat er eerder al iets was gebeurd. Maar eindelijk een coach die durft in te grijpen als zijn pupil niet tegen zijn verlies kan. Dit zouden meer coaches moeten doen. In de kwartfinale kwam Sjoerd net te kort tegen Mees Brenninkmeijer van GTTC. Kwam dit door Mees, of door de scheidsrechter die Mees soms hielp?

Op zondag waren er 3 spelers maar hier valt niet veel over te schrijven. Benjamin en Marijn kwam in de hoofdronde en Jeremy in de troostronde. Meer valt er niet te schrijven want ze gingen er alle drie in de eerste ronde uit.

Ronald