Wedstrijdverslag AFP Antwerpen A met Sjoerd

Waar ze in Nederland nog lekker in een winterslaap zijn of zich rustig voorbereiden op de competitie, daar willen ze in Belgie niks van weten. Want daar stond al weer de 12e speelronde van de competitie op het programma. In de A ploeg ( 2e nationale ) waar Sjoerd gewoon een vaste waarde is, stond een team van Gent als tegenstander achter de tafel.

In zijn eerste speelronde wist Sjoerd dankzij een overwinning op een 2 – 2 te houden. In de tweede speelronde moest hij tegen een sterke B2 speler die vroeger ook een B0 was geweest, hoewel Sjoerd zeer overtuigend begon 7 – 1 voor in de eerste game, kwam de ervaring van de tegenstander om de hoek kijken En ook doordat Sjoerd wat inzakte in zijn niveau kon hij aan het einde de tegenstander feliciteren, iets wat op zich jammer was. Want hij stond met af en toe zeer goed te spelen. Maar het team pakte een 5 – 3 voorsprong. In de derde speelronde, zette hij zijn tegenstander met een 3 – 0 opzij en gezien de krachtverhouding was dit ook terecht. Hiermee kwam het team op een 7- 5 voorsprong. En hadden ze nog 1 punt nodig voor een gelijkspel en 2 punten voor de winst. Sjoerd moest tegen hun 4e speler, en in de eerste game ging alles nog goed. De tweede game was zo belangrijk dat het een 3 – 0 voor Sjoerd werd of dat hij het nog heel lastig zou krijgen om de pot te pakken. Hier en daar liet Sjoerd goed tafeltennis zien, maar ook af en toe zo als we Sjoerd kennen van te makkelijk en achh komt wel goed. Nu en dan kwam het ook nog wel net goed, zoals op 10 – 9 achterstand een spin bal spelen die nog net de tafel raakt en dus 10 – 10.

Maar als je dan weer staat te dromen en je twee punten weg geeft, dan komt het net niet goed. Zijn tegenstander geloofde er weer in en ging uiteindelijk er met de winst van door. Omdat alle vier de spelers van AFP Antwerpen niet een wedstrijd kon pakken, waarbij er zelfs een teamgenoot was die een wedstrijd verloor met 15 – 13 in de vijfde ging Gent er in de laatste speelronde er met de winst van door.

Na afloop was gezellig en zoals gebruikelijk was er ook nog iets te eten, zodat we pas op zondag van uit Antwerpen vertrokken

Ronald