Team 2 tafeltennist als team

TEAM 2 ZET STERKE TEAMPRESTATIE NEER

Team 2 speelde vandaag thuis tegen Amsterdam ’78 1. Vorige week moest team 2 zonder Collin uit tegen Kluis 1 en hier behaalden Wessel en Benjamin ieder 2 overwinningen, wat resulteerde in het minimale verlies van 6-4.

Hoe zou het vandaag gaan tegen Amsterdam ’78? Twee spelers, Denys Sheremet en Tip Ketelaar, stonden na 1 wedstrijd op 100 procent en Amsterdam ’78 1 was door de 8-2 winst op Papendrecht 1 koploper.

Collin begon, wat verlaat door het uitlopen van team 3, als eerste tegen Rens van Mens. Hij won vrij gemakkelijk in 4en en het eerste punt was binnen. Vervolgens moest Wessel tegen Tip en verloor in 5en (na een 2-1 voorsprong), maar kon tevreden zijn over zijn getoonde spel. Benjamin begon zijn 1e wedstrijd tegen Denys (voormalig Talentgroep-lid). Hier ontspon zich weer een typische Benjamin wedstrijd. De eerste 2 games stond Benjamin sterk te spelen (11-9 en 9-11), de 3e game viel hij helemaal terug (2-11) om vervolgens weer sterk terug te komen. Helaas verloor hij alsnog in 5en (12-10 en 8-11). Tussenstand 1-2.

De dubbel Collin en Wessel nam het op tegen Tip en Rens. Dit liep redelijk gelijk op, zodat ook hier de 5e game de beslissing moest brengen. Gelukkig viel die nu in ons voordeel uit (11-9).

Wessel trok in zijn 2e wedstrijd zijn goede spelniveau door en won met gemak in 3en van Rens. Collin moest vervolgens tegen Denys en wist deze wedstrijd, na een 1-2 achterstand, alsnog om te buigen en won in 5en. Het spelniveau van beide spelers lag zeer hoog. Benjamin won in 3en van Tip met zijn bekende spelletje.

Het team stoomde in volle vaart door. Wessel won in 5en van Denys, nadat hij bleef knokken (zie het scoreverloop: 11-1 / 3-11 / 3-11 / 18-16 en 11-7) Een geweldige prestatie!!. Wessel had hierdoor ook de overwinning veiliggesteld. Benjamin walste vervolgens over Rens heen in 3en. Toen kwam de spannendste wedstrijd van de dag tussen Collin en Tip. De spelers lagen qua niveau heel dicht bij elkaar en zo verliep dus ook het scoreverloop. Collin verloor de 1e 2 games met 9-11 en 8-11 en stond niet helemaal overtuigd van zichzelf achter de tafel. Vervolgens herpakte hij zich en won de volgende 2 games met 11-8 en 11-9. De 5e game liep ook gelijk op. Tip nam bij de stand van 10-10 een time out, maar Collin won vervolgens met 12-10 deze game.

Eindstand 8-2 en een gedeelde 1e plek met Kluis 1.

Dit was een geweldige teamprestatie, mede gezien het fanatiek aanmoedigen van elkaar en het onderling coachen. Collin zet meteen een 100+ procent score neer, Wessel heeft zijn niveau duidelijk op een hoger peil gebracht en Benjamin staat weer als vanouds lekker te spelen. En van de 6 gespeelde 5-gamers werden er 4 gewonnen (dat was het vorige seizoen wel anders).

Zaterdag 16 februari moeten we uit in Breda tegen Wanzl/Belcrum.

Ed