Zuid Hollandse kampioenschappen Senioren

Op zondag 21 januari waren de senioren aan de beurt voor de Zuid Hollandse Kampioenschappen. We deden mee met 10 spelers. Voor twee hiervan was het toernooi al heel snel voorbij, want Stephen en Matthijs kwamen niet door de poule heen en ook in het dubbel konden ze in de D-Klasse geen potten breken. In de E-klasse kwamen Ton, Ernst en Han uit. Dat ze goed konden dubbelen wisten we al, maar dat ze alle senioren konden verslaan, dat wisten we nog niet. Dus een eerste plaats in het dubbel. En dan heb je ook een enkel; ook hier lieten ze zien, dat ze eigenlijk hoger moeten spelen. Ernst kwam na de poule een tegenstander tegen die hij gewoon had moeten winnen, maar laten we het maar houden op ervaring. Ton had in deze klasse ook wat te vertellen, maar in de kwartfinale vond Ton het wel mooi genoeg, want maandag is er al weer competitie. Het dubbel Ton / Ron kon de prijzenkast van Ron niet meer vullen. Vorig jaar nog wel een prijs voor Ron, maar met een nieuwe dubbelpartner is het altijd even wennen. Dus volgend jaar beter?

Han liet weer zien, dat we een mooi seizoen tegemoet gaan met mooie partijen van Geluk, want ook hier kon er geen senior van Han winnen. Dus ook hier de eerste plaats.

In de F-klasse hadden we ook twee spelers, namelijk Freddy en Ron. Hier konden ze alle twee wat van elkaar leren, want in de poule verloor Freddy van iemand waar Ron in de eerste ronde van won.door de tips van Freddy! Ron verloor echter de volgende ronde, terwijl Freddy opstoomde tot de finale. Hierin moest hij spelen tegen de speler, die Ron uit het toernooi had geknikkerd. Dus zou je denken.Ron geeft Freddy tips, maar néé.want Ron zat al lang thuis! Voor Freddy resteerde dan ook de tweede plaats.

In het dubbel ging het beter, want Kelly en Freddy deden wat Han en Ernst ook deden; alle senioren van tafel spelen zodat de eerste plaats binnen was!

In de G-klasse kwamen we uit met de gebroeders Buss. In het enkel kwam Frederik in de kwart finale, maar samen met Martijn ging het nog beter in het dubbel. Hier strandden ze pas in de halve finale. Helaas dus net geen prijs voor de broers. Ronald