Verslag junioren Hasselt 8-10 mei

Het team bestond uit Matthijs, Eric en Michiel. Op de eerste dag waren ze goed ingedeeld en ze wonnen tegen Nijmegen/Arhnem 4 met 4 – 2 en van Weissenthurm-Ketting met 5 – 1, dus eerste in de poule. Op zondag speelden ze voor plaats 1 t/m 16 en zaten nu ook weer in een mooie poule met UCS/Blackrock (irl) Stokrooie (B) en A-merk (Ned). De eerste wedstrijd was tegen Stokrooie en gelijk de belangrijkste want het werd een 3 – 3 en net als vorig jaar wisten wat dat voor gevolgen kon hebben. Toen lagen we er op onderling resultaat uit. Maar nu was het 3 – 3 en 11 – 11 in games, dus moesten de punten weer geteld worden. Hierbij hadden we 197 – 188 dus we waren net iets beter. Omdat we daarna alle twee de wedstrijden wonnen, werden we 1e in de poule. Tegen A-merk werd het 4 – 2 en tegen UCS 5 – 1

Op maandag speelden we voor plaats 1 / 4. We speelden tegen Lubuskie 2 ( Pol). Hierbij moest Matthijs zijn team in de race houden. Door 2 overwinngen van hem en 1 van Eric werd het 3 – 3 dus kwam er een dubbel. Hierin kwamen we 2 – 0 voor in games. Maar de Polen kwamen terug tot 2 – 2, dus een 5e game voor 1 plek in de finale. Omdat alle twee de teams hun time-out al hadden gebruikt was het een spannende 5e game. Door een goede start kwamen we op voorsprong en zo haalden we ook de stand 10 – 6, dus 4 machtpoints. Maar helaas kwam het laatste punt niet binnen en verloren we met 12 – 10. Dus geen finale. Dan maar spelen voor plaats 3 / 4 maar doordat Michiel en Eric de avond er voor teveel gefeest hadden, speelde Michiel de laatste wedstrijd niet meer mee omdat hij ze niet lekker voelde en in slaap viel. Dus werd er maar een beetje gespeeld en verloren dus een 4e plaats, net naast de prijzen.

In het enkel werden door Eric en Matthijs de hoofdronde gehaald, maar daarin waren de tegenstanders te sterk dus in de eerste ronde was het al afgelopen.

Ronald